Americký raper a producent Dr. Dre neočakával, že na svojom pripravovanom treťom sólovom albume s názvom Detox bude pracovať tak dlho. "Myslel som si, že to v najhoršom prípade zaberie niekoľko rokov," vyhlásil v rozhovore pre časopis Vibe 45-ročný raper, ktorý začal na Detox pracovať ešte v roku 2003. V súčasnosti je vydanie tejto nahrávky naplánované na jeseň alebo zimu tohto roka.

Hudobník však tvrdí, že v skutočnosti za tie roky pracoval na albume celkovo len približne päť mesiacov. "Svoj prvý album Chronic som nahral za deväť mesiacov. Druhý album 2001 za desať mesiacov. Na Detox som pracoval približne polovicu tohto času, keď rátam čas, keď som sa sústredil iba na nahrávanie," prezradil rodák z kalifornského Comptonu.

"Inak sa musím neustále venovať aj iným činnostiam, ako napríklad vedeniu vydavateľstva a podpisovaniu zmlúv s novými aj staršími interpretmi," vysvetlil hudobník, ktorého sklamal únik prvého singla Under Pressure na internet v nedokončenej verzii.

"Nevadilo by mi to, ak by sa tá skladba dostala na internet po dokončení. Nehnevám sa však na fanúšikov. Hnevám sa na toho, kto sa dostal do mojej e-mailovej schránky a tú skladbu vypustil medzi ľudí nedokončenú. Vadí mi to preto, že robím hudbu so zanietením a preto si myslím, že ľudia by ju mali počuť, až keď ju dokončím," dodal hudobník, vlastným menom Andre Romelle Young, ktorý taktiež prezradil, že okrem Detox pracuje aj na inštrumentálnom albume.

"Inštrumentálny album je niečo, čo som už dávno chcel spraviť. Chcem ho nazvať Planets a bude to moja interpretácia toho, ako jednotlivé planéty znejú," uzavrel zakladateľ a výkonný riaditeľ vydavateľstva Aftermath, na ktorom svoju hudbu vydávajú raperi ako Eminem či The Game.

Informácie zverejnila webová stránka Hiphopdx.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/drdre

Súvisiaci interpreti: Dr. Dre