Ostatná nahrávka formácie Cigánski diabli s názvom Adagio & Furioso (2010) je v svetovej distribúcii. Album sa dá kúpiť alebo objednať v lokálnych predajniach po celom svete.

"To, že sme sa ocitli v celosvetovej distribučnej ponuke, považujem za prelomový moment v doterajšej kariére Cigánskych diablov. Sme šťastní, ide o veľký úspech a zároveň je to jedinečná možnosť reprezentovať Slovensko aj za jeho hranicami," povedal pre agentúru SITA manažér a producent orchestra Daniel Rabina.

"Pokiaľ viem, niečo podobné sa s výnimkou našich operných spevákov a klasických hudobných telies, veľa slovenským umelcom doteraz nepodarilo. Urobili sme ďalší, nesmierne dôležitý krôčik na potvrdenie vysokej umeleckej úrovne Cigánskych diablov v zahraničí," dodal.

Nahrávku vydala spoločnosť Supraphon, ktorá albumy exportuje do sveta prostredníctvom siete 25 partnerov v Európe, USA a Ázii.

Adagio & Furioso je prvým albumom orchestra Cigánski diabli, ktorý je celý inšpirovaný klasickou hudbou. Obsahuje celkovo jedenásť piesní, medzi nimi sú napríklad upravené verzie skladieb ako Uhorský tanec od Johannesa Brahmsa, Keď mi moja stará matka alebo Slovanský tanec od Antonína Dvořáka. "Snažili sme sa vyberať známejšie skladby, aby možno aj laický poslucháč, ktorý pozná určite aspoň niektoré skladby, vedel posúdiť, že je to inak zahraté ako originál," vysvetlil krátko po vydaní nahrávky cimbalista Ernest Šarközi.

--
Zdroj: SITA
Foto: Ciganskidiabli.sk