Včera sme informovali, že vystúpenie kanadského speváka Leonarda Cohena sa 13. októbra neuskutoční v bratislavskej Inchebe, ale v Národnom tenisovom centre Sibamac Aréna. Organizátori koncertu vinia z presunutia predstaviteľov Incheby, tí zase tvrdia, že zmluvné záväzky nedodržali usporiadatelia.

Podľa usporiadateľskej agentúry Vivien bolo dôvodom zmeny miesta "nedodržanie zmluvných vzťahov zo strany Incheba a. s., ktorá napriek vopred podpísanej a platnej zmluve o nájme uprednostnila na termín 13. 10. 2010 prenájom pre uskutočnenie iného podujatia". Hovorkyňa Incheby Martina Sekulová to označila za "zavádzajúce tvrdenie", pretože k dnešku podľa vyhlásenia komplexu v tomto termíne nie je v Expo aréne zazmluvnené žiadne iné podujatie.

Presunutie vystúpenia zapríčinilo vraj to, že "agentúra Vivien dlhodobo neplnila niektoré podstatné záväzky", pričom to malo trvať niekoľko mesiacov a Incheba tak nemohla garantovať kvalitu prípravy a usporiadania koncertu Leonarda Cohena, ako ani bezpečnosť publika a účinkujúcich. "Z tohto dôvodu, keďže omeškanie s plnením zmluvných povinností presiahlo viac ako tri mesiace, sme boli nútení od zmluvy odstúpiť, v dôsledku čoho zmluva zanikla," uvádza sa ďalej vo vyjadrení.

Agentúra Vivien uviedla, že podnikla právne kroky, keďže presunutie jej malo spôsobiť finančné škody. Predstavitelia Incheby si toho nie sú vedomí, no v prípade, že k tomu dôjde, postúpia prípad jej právnym zástupcom. "Trváme na tom, že na rozdiel od agentúry Vivien sme neporušili žiadne zmluvné záväzky," uviedla Martina Sekulová.

--
Zdroj: SITA
Foto: Sony Music

Súvisiaci interpreti: Leonard Cohen