Skladbu Another Brick in the Wall od formácie Pink Floyd prerobila kapela Blurred Vision tak, aby odrážala súčasnú situáciu mladých Iráncov a Iránok. Na čele formácie, ktorá pôsobí v Toronte, sú dvaja bratia pôvodom z Iránu. V legendárnej piesni zmenili refrén - miesto "Hey! Teacher! Leave them kids alone!" (Hej! Učiteľ! Nechaj deti na pokoji!) spievajú "Hey, Ayatollah, leave those kids alone!" (Hej, ajatolláh, nechaj tie deti na pokoji!).

Pieseň vyjadruje konflikt medzi mladými a vládou v Iráne, kde je okrem iného nelegálne hrať rock. Jedno z videí novej verzie Another Brick in the Wall zverejnených na webovej Youtube si ľudia pozreli už vyše 160-tisíc krát. S nakrútením videoklipu, obsahujúceho tiež zábery z minuloročných protestov, pomáhal hudobníkom iránsky filmár Babak Payami, ktorý v súčasnosti žije v Rakúsku, a jeden z najznámejších kanadských rockových producentov Terry Brown.

"Najprv sme sa báli, že to ľudí nahnevá," priznal jeden z hudobníkov Sepp, ktorého rodina ušla v osemdesiatych rokoch z Iránu a usadila sa v Toronte. No ako dodal, text skladby sa na situáciu v Iráne veľmi hodí. Prerobenú nahrávku poslali pred zverejnením Rogerovi Watersovi z Pink Floyd. "Nechceli sme do toho ísť bez súhlasu, ale hneď nám odpísal: Odteraz je táto verzia skladby vaša," vysvetlil Sepp. Spolu s bratom dúfajú, že ich pieseň trochu pomôže zmeniť imidž Iráncov a Iránok na západe. Hudobníci na ich Facebook konte uviedli, aby ľudia skladbu šírili ďalej. Výnosy pôjdu organizácii Amnesty International.


Blurred Vision - Another Brick in the Wall (Pink Floyd cover)

Informáciu zverejnila agentúra AP a webová stránka Independent.co.uk.

--
Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/pages/Blurred-Vision/69014127393

Súvisiaci interpreti: Pink Floyd