Americkému hudobníkovi Johnovi Legendovi trvalo roky, kým získal prestížnu cenu Grammy v kategórii Najlepší R&B album, no jeho synovcovi stačila chvíľa na to, aby ju zlomil na dva kusy. Fotografiu zničeného ocenenia publikoval muzikant na Twitteri.

"Dúfam, že mi dajú náhradnú," napísal pod fotografiu 31-ročný Legend. Hudobník neskôr uviedol, že vyčíňanie synovca nebolo až také hrozné, pretože stále mu zostalo päť nerozbitých cien Grammy.

Na nehodu už stihli zareagovať zástupcovia Národnej akadémie nahrávacích umení a vied, ktorá Grammy udeľuje. Johnovi taktiež prostredníctvom Twitteru odkázali, že mu pošlú nový gramofónik.

John Legend sa v súčasnosti pripravuje na vydanie albumu Wake Up!, ktorý nahral spoločne s hip-hopovou legendou The Roots. Na trhu by sa mal objaviť 21. septembra prostredníctvom vydavateľstva Sony Music. Na nahrávke sa bude nachádzať celkovo 11 skladieb, z ktorých desať budú coververzie piesní zo 60. a 70. rokov minulého storočia.

Legend spoločne s producentom a bubeníkom The Roots Questloveom prerobili napríklad skladby ako Little Ghetto Boy od Donnyho Hathawaya, Wholly Holy od Marvina Gayea alebo Hang On In There od Mikea Jamesa Kirklanda. Jedinou autorskou skladbou bude Legendova pieseň Shine, ktorá je taktiež súčasťou dokumentárneho filmu Waiting for Superman režiséra Davisa Guggenheima.

Prvým singlom albumu sa stala skladba Wake Up Everybody, ktorá je prerábkou rovnomennej piesne z roku 1975 od skupiny Harold Melvin & The Blue Notes. John Legend & The Roots singel predstavili naživo v rámci MS vo futbale 2010 v Juhoafrickej republike ale aj na tohtoročných NAACP Image Awards. Vo finálnej verzii skladby hosťuje aj raper Common a speváčka Melanie Fiona, momentálne k piesni vzniká aj videoklip.


John Legend & The Roots - Wake Up Everybody (naživo na NAACP Image Awards 2010)

Ďalšou ochutnávkou albumu Wake Up! je štúdiové video k skladbe Hard Times v origináli od Baby Huey & The Babysitters.


John Legend & The Roots - Hard Times (live in studio performance)

--
Zdroj: SITA, pm
Foto: Twitter.com/johnlegend

Súvisiaci interpreti: John Legend, The Roots