Americký raper Kanye West oznámil, že piaty štúdiový album vydá niekedy v novembri. Okrem iných by mal obsahovať trojicu skladieb Chain Gang, Lost In The World a Mama's Boyfriend. Pôvodne mala nahrávka pod názvom Good Ass Job vyjsť 14. septembra, no hudobník už okrem dátumu vydania stihol zmeniť aj jej názov. Podľa najnovších informácií sa bude album volať Dark Twisted Fantasy.

V online videorozhovore s fanúšikmi West prezradil, že pri tvorbe nahrávky ho inšpiroval Thom Yorke zo skupiny Radiohead a tiež Trent Reznor z formácie Nine Inch Nails. Tridsaťtriročný West uviedol, že do dvadsiatich dní uvedie na trh prvý singel z nového albumu. Bude to zrejme skladba s názvom Power, ku ktorej koncom minulého týždňa predstavil ukážku unikátneho klipu.

Režisér Marco Brambilla v ňom nestavia na príbehu, ale na jeho obrazovej stránke. Ako je jasné už z ukážky, nebude to klasický videoklip ale niečo ako "pohyblivý umelecký obraz".


Kanye West - Power

Na očakávanej nahrávke medzi hosťami figurujú mená ako Dwele, Drake, Nicki Minaj, Big Sean, Eminem, Lil Wayne, Jay-Z, Kid Cudi, Rick Ross, T.I. a Tony Williams. Ďalšie z avizovaných skladieb, ktoré by mohli vyjsť ako single sú Lost In The World alebo All Of The Light.

Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Kanyeuniversecity.com

Súvisiaci interpreti: Kanye West