Americká popová hviezda Katy Perry hľadá fanúšikov pre účinkovanie vo svojom novom videoklipe a neobchádza pri tom ani Slovensko. Až 33 Slovákov má teraz jedinečnú šancu zahrať si v jej oficiálnom videu k pripravovanému singlu Firework.

Slovenskí fanúšikovia o účasť v klipe po boku americkej hudobnej hviezdy môžu zabojovať na portáli Katyprojekt.sk. Speváčka hľadá predovšetkým ľudí, ktorí oplývajú charizmou a majú iskru. Podmienkou účasti je preto fotografia, krátky veršík, zodpovedanie speváčkiných otázok a, samozrejme, aktívna znalosť angličtiny.

Fanúšikovia, ktorí budú v rámci netradičného kastingu vybraní, sa už v septembri zúčastnia nakrúcania. Okrem slovenských majú na klipe spolupracovať aj fanúšikovia z Nemecka, Rakúska, Maďarska, Českej republiky, Poľska, Macedónska a Čiernej Hory.

"Sme veľmi radi, že aj my môžeme dať v rámci medzinárodného projektu slovenským fanúšikom jedinečnú možnosť objaviť sa vo videoklipe jednej z najväčších hviezd súčasnej pop music. Ak naše služby umožňujú zákazníkom deliť sa o zážitky s blízkymi, teraz sa o ne môžu podeliť s celým svetom. Taká príležitosť sa len tak nenaskytne," povedala Miriam Benčíková-Kušnírová, šéfka marketingovej komunikácie Slovak Telekomu, ktorý zastrešuje slovenskú časť projektu v rámci globálnej kampane Deutsche Telekomu.

Medzinárodný projekt je súčasťou série mimoriadne úspešných reklamných kampaní realizovaných od roku 2008. V prvej z nich operátor roztancoval liverpoolsku vlakovú stanicu, v druhej zasa rozospieval tisíce ľudí na londýnskom Trafalgar Square. Obe kampane sa úspešne šírili na internete a videli ich desiatky miliónov ľudí. Aktuálna kampaň s Katy Perry chce nadviazať na tento úspech – fanúšikovia majú opäť možnosť zažiť niečo veľké a podeliť sa o to s ľuďmi na celom svete prostredníctvom hudobných televíznych staníc a internetu.

Po mimoriadnom úspechu debutového albumu One of the Boys (2008) a obsadení najvyšších priečok svetových hitparád s hitmi ako I Kissed a Girl a Hot N Cold vydáva Katy Perry koncom augusta svoj druhý štúdiový album Teenage Dream.

Veľkým hitom sa ešte pred jeho vydaním stal pilotný singel California Gurls s raperom Snoop Doggom. Druhý, rovnomenný singel Teenage Dream aktuálne boduje v hitparádach. Vydanie tretieho singla Firework sa očakáva v októbri. Práve vo videoklipe k tejto skladbe sa predstavia speváčkini fanúšikovia vrátane slovenských.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Jozef Obert z agentúry Neopublic Porter Novelli.

Súvisiaci interpreti: Katy Perry