Nováčik na festivalovej mape Slovenska Grape festival dnes otvorí svoje brány. Prvý ročník dvojdňového hudobného podujatia sa uskutoční na piešťanskom letisku, ktoré v minulosti hostilo i Hodokvas. Predstaví sa na ňom takmer 60 interpretov, pripravené sú štyri scény.

Dnešný program odštartuje od 16:00 slovenská skupina The Uniques, ktorá na budúci týždeň vydáva debutový album From the Dust. Po nich vystúpi držiteľ ocenenia album roka v ankete Radio_Head Awards, skupina Diego. Headlinerom piatkového večera je energická trojica The Subways z Veľkej Británie, svoj koncert počas prvého festivalového dňa odohrajú aj ich krajanky Robots in Disguise, či domáca legenda Bez ladu a skladu. Na hlavnom pódiu dnes v noci vystúpia aj obľúbené festivalové kapely Para a Puding Pani Elvisovej.

Najväčším ťahákom celého festivalu bude nórska dvojica Röyksopp, ktorá na Slovensko zavíta vôbec po prvý raz. Ich vystúpenie je naplánované na sobotu 14. augusta o 20:50. V sobotu sa predvedie aj elektro-jazzový muzikant Parov Stelar zo susedného Rakúska alebo austrálska kapela Loonaloop. Program na hlavnom pódiu doplnia v sobotu české a slovenské skupiny ako Tatabojs, Night, Billy Barman, The Swan Bride alebo Sounds Like This.

Na druhom pódiu môžete počas festivalu vidieť Skyline, Midi Lidi, Cartonnage, Southpaw, Noisecut, hip-hop zastúpia Hafner s Beyuzom, Vec & Zverina a Opak s kapelou. Pridajú sa tiež mladí Rara Avis, Nourish My Fame, Lus3 a Lovely Pimps. V obidva dni sa o tancachtivých návštevníkov budú do rána starať dídžeji Gabanna, Dephzac, Dolyx & Remo, Skank, Rafo, Milos alebo Pure.

Dominovať bude hudba, záujemcovia si budú môcť pozrieť tiež divadlo, výtvarníkov, filmové prednášky či tvorbu mladých dizajnérov v handmade zóne. V rámci Chill out stageu sa predstavia divadlá Gašparkovo a 3T, bratia Jobusovci, pesničkár Frank Winter, filmoví Feelme, prednášku o filmoch pripravili predstavitelia festivalu Cinematik a latisko-americké rytmy prinesie zoskupenie La3No Cubano.

Agentúru SITA informoval Jan Trstenský z organizátorského tímu.

Z diania na festivale vám budeme na Hudba.sk prinášať aktuálne informácie a fotografie.

--
Zdroj: SITA