Vysokoškolský klub Elam vyhlasuje konkurzy do svojich siedmich krúžkov. Podmienkou je status vysokoškolského študenta pôsobiaceho v Bratislave. Študenti, ktorí sa chcú stať súčasťou jediného skutočného vysokoškolského klubu na území strednej Európy, sa môžu do konkurzu zapojiť priamo v Elame v Mlynskej doline v termínoch 4., 6. a 11. októbra vždy o 20:00.

Sedem krúžkov Vysokoškolského klubu Elam Usporiadateľská služba, Propagácia, Technika, Video, Divadlo hudby, KMIT a Foto ponúka študentom rozsiahle možnosti vlastnej sebarealizácie, ďalšieho vzdelávania a využívania kreativity predovšetkým vďaka priestorom a technickému vybaveniu klubu. Každý krúžok má svoj význam a opodstatnenie, všetky sa vzájomne dopĺňajú a spoločne pracujú na vytváraní podmienok pre kultúrne vyžitie a zábavu pre vysokoškolákov v Mlynskej doline.

Vysokoškolský klub Elam vyhlasuje konkurzy do týchto krúžkov:

Usporiadateľská služba

Členovia krúžku Usporiadateľská služba (US) pripravujú a organizujú všetky kultúrne a zábavné akcie v Elame. Práve členovia US sú ľudia, ktorí sa zo všetkých Elamistov najčastejšie dostávajú do kontaktu so zákazníkmi. Musia sa preto učiť správnej komunikácii, zvládaniu a riešeniu akýchkoľvek nečakaných situácií, ktoré so sebou organizácia podujatí prináša. US má na starosti plynulý chod celej akcie od začiatku jej pripravovania až po ukončenie a následné upratanie.

Propagácia

Krúžok Propagácia slúži ako reklamná agentúra Elamu. Hlavnou náplňou jej činnosti je tvorba plagátov pre všetky akcie klubu. Vytvorené plagáty sú potom roznesené na vývesných miestach po Mlynskej Doline, ale taktiež po celej Bratislave. Svojim členom poskytujeme možnosť naučiť sa a zdokonaliť svoje zručnosti pri práci s grafickými programami ako Photoshop, Inkscape, Corel Draw, Illustrator. Zároveň však podporujeme tvorivú činnosť členov pri príprave klubu pred akciami. Najzaujímavejšia pre členov krúžku je výzdoba pre tematické akcie.

Technika

Krúžok technika Vysokoškolského klubu Elam má na starosti klub po technickej stránke. Hlavnou úlohou je zabezpečovať ozvučenie a osvetlenie diskoték, koncertov a kultúrnych programov organizovaných klubom. Noví členovia sa učia od starších buď priamo na akciách alebo vo svojom voľnom čase. Na začiatku akcie nastavujeme zvuk a programujeme svetelné pulty na ovládanie inteligentných svetiel. Pri väčších akciách (Oldies disco, Trafoparkotéka) sa členovia naučia robiť aj s inou technikou, ktorú Elam zapožičiava. Takto sa naučia pracovať s profesionálnymi zvukovými zariadeniami, čo zahŕňa nastavenie kompresora, ekvalizéra či zapojenie reproboxov.

Video

Video krúžok Elamu sa zaoberá rozvojom tvorivej činnosti a technickej zručnosti v oblasti masmédií a video technológií. V krúžku prebiehajú prednášky a školenia týkajúce sa strihových programov Adobe Premiere a grafických programov Adobe After Effects a 3D Studio Max, ktoré sú prístupné pre členov krúžku a taktiež aj pre členov iných krúžkov. Ďalej uskutočňujeme školenia ohľadom video techniky, ktorou disponujeme a to je strihový pult, distribučný pult a video kamera. K tej sa viažu špeciálne školenia o technikách nakrúcania a kompozície.

Divadlo hudby

Krúžok Divadla hudby (DH) tvorí skupina ľudí zaujímajúcich sa o kultúru a umenie, ktorí pravidelne vytvárajú program predovšetkým pre študentov bývajúcich na internátoch v Mlynskej doline. Striedajú sa tradičné podujatia, ktoré už majú svojich stálych priaznivcov (Improliga, Rockovica, hudobné a filmové profily) s novými a zaujímavými akciami, ktoré odrážajú kreativitu a snahu jednotlivých členov o prinášanie kultúry miestnym vysokoškolákom.

KMIT

Členovia Krúžku mikropočítačovej techniky (KMIT) sa zaoberajú zvyšovaním vedomostí a vlastných zručností v oblasti sieťových technológií a serverov, ako po hardwareovej tak i softwareovej stránke, a taktiež tvorbou rôznych aplikácií (standalone - monitoring siete, architektúra klient/server - platforma dotNET - barový software, webaplikácie – interný informačný systém, a iné). Pracujeme s webovými CMS systémami, hlavne so systémom TYPO3, ktorý bol predmetom viacerých prednášok. Tieto prednášky sa konajú pravidelne každé dva týždne a sú prístupné všetkým členom VŠ klubu ELAM. Spravujeme aj pripojenie internetu pre celý klub a v spolupráci so študentskou organizáciou Ynet aj pripojenie pre členov ubytovaných na internátoch ŠDaJ Mladosť.

Foto

Fotokrúžok Elamu je tím ľudí, ktorý fotografuje všetky akcie klubu, ako sú diskotéky, koncerty, rôzne profily režisérov či hudobníkov, ale aj divadelné predstavenia, kde zdokonaľujú svoje zručnosti v zachytení jedinečných momentov, ktoré sa už nebudú opakovať. Popri tejto činnosti fotokrúžok organizuje výstavy vlastných fotografií. Po celý čas členovia krúžku na svojich pravidelných stretnutiach vymýšľajú rôzne fototémy, aby tak cibrili svoju predstavivosť, fantáziu a kreativitu.



Redakciu Hudba.sk informovala Lenka Krnáčová, PR manažérka Vysokoškolského klubu Elam. Viac na Elam.sk/o-klube.

--
Foto: Tatiana Bérešová