Guns N' Roses museli počas koncertu v Dubline opustiť pódium, pretože rozhnevaní fanúšikovia po nich začali hádzať plastikové fľaše. Skupina združená okolo Axla Rosea totiž dorazila o hodinu neskôr. Po 20 minútach počas skladby Welcome To The Jungle sa frontman skupiny s nespokojným publikom skúšal dohodnúť. "Uzavrieme obchod - ešte jedna fľaša a ideme domov."

Nasledovali však ďalšie dve alebo tri strely. "Je to na vás. Chceli by sme zostať. Naozaj chceme zostať, chceme sa zabaviť. Ak vy nechcete, stačí povedať. Nemáme s tým problém, pôjdeme svojou cestou," uviedol Rose. Muzikanti napokon opustili pódium. "Veľmi sa snažíme dostať Axla späť, prosím vás, prestaňte hádzať tie veci. Sľubujeme vám skvelú šou, ale musíte byť pokojní," zakričal do davu jeden z organizátorov. Po 60-minútovej prestávke sa Guns N' Roses vrátili a odohrali jedenapolhodinový koncert pre fanúšikov, ktorí ešte zotrvali.

Incident sa odohral len týždeň po tom, ako kapela dorazila so značným meškaním na britské festivaly Reading a Leeds. Organizátori už s nimi podobnú skúsenosť mali pred ôsmimi rokmi a dopredu ich upozorňovali, že meškať sa im tento rok neoplatí. Keďže pre ostatných účinkujúcich nechceli narušiť program, jednoducho im vypli zvuk po niekoľkých minútach hrania. Axl Rose preto promotérom vyhlásil vojnu.

Guns N' Roses už onedlho navštívia aj strednú Európu. 18. septembra budú koncertovať vo viedenskej Stadthalle a 27. septembra v pražskej O2 Aréne.


Guns N' Roses - Welcome to the Jungle

Informácie zverejnila webová stránka Bbc.co.uk/newsbeat.

--
Zdroj: SITA
Foto: George Chin - Myspace.com/gunsnroses

Súvisiaci interpreti: Guns N' Roses