Islandský hudobný producent a multiinštrumentalista Ólafur Arnalds sa ukáže na Slovensku. Podľa informácií z jeho oficiálnej MySpace stránky vystúpi v stredu 10. novembra v bratislavskom divadle Meteorit.

Predstaví tam svoj druhý štúdiový album ...And They Have Escaped the Weight of Darkness (2010), ale i kúsky z debutu Eulogy for Evolution (2007). Okrem slovenskej metropoly sa Arnalds v rámci európskeho turné predstaví aj štyrikrát v Poľsku, no najmä v krajinách západnej Európy.

Ólafur Arnalds začínal ako bubeník hardcore/metalových kapiel Fighting Shit, Celestine a ďalších. Už v tom čase však svojmu priateľovi pomáhal so sólovým projektom My Summer as a Salvation Soldier, kde prispel hrou na banjo, gitaru a piano.

V roku 2004 zložil a nahral niekoľko inštrumentálnych intro a outro pasáží na albume Antigone nemeckej metalovej kapely Heaven Shall Burn. V sólovej tvorbe sa však talentovaný, len 23-ročný hudobník orientuje najmä na neoklasickú a experimentálnu hudbu. Po vydaní debutového albumu a EP Variations of Static (2008) absolvoval turné so svojimi slávnymi krajanmi Sigur Rós.


Ólafur Arnalds - Hægt, kemur ljósið (z albumu ...And They Have Escaped the Weight of Darkness, 2010)


Ólafur Arnalds - Ljósið (z albumu Eulogy for Evolution, 2007)


Ólafur Arnalds - 3055 (z albumu Eulogy for Evolution, 2007)

--
Zdroj: SITA, pm
Foto: Myspace.com/olafurarnalds - Frank Vollmer (1), Lisa Roze (2), Stuart Bailes (3)