Aktuálny hit formácie Peter Bič Projekt s názvom Chceme to má už aj obrazovú podobu. Svižné tanečné video ku skladbe nakrútil režisér Ján S. Sabol. Gitarista Peter Bič sa okrem toho rozhodol využiť avizovanú trojmesačnú pauzu v koncertovaní materskej skupiny IMT Smile a vyráža so svojím projektom na jesenné turné.

Na koncertoch, ktoré sa uskutočnia v priebehu októbra až decembra, bude hrať predovšetkým skladby z tohtoročného debutového albumu združenia Peter Bič Projekt. Chýbať tak medzi nimi nebude skladba Dážď ani najnovší singel Chceme to.

Zatiaľ čo v prvej skladbe známej zo slovenských kôl tohtoročnej Eurovízie dal Peter Bič priestor speváčke Dáške Kostovčik, v novom singli zažiaril aj Petrov bratranec Ivo Bič, a to nielen ako spevák, ale aj v klipe ako tanečník.

"Ivo sa už ako dieťa venoval spoločenským tancom, keď tancuje tie súčasné, vyzerá veľmi vtipne," vysvetľuje s úsmevom Peter Bič. "Okukáva speváka skupiny Jamiroquai a robí to veľmi šikovne. Chcel som preto, aby bol klip k pesničke ušitý práve na neho." Iva Biča pri jeho kreáciách vo videu dopĺňajú aj tanečníci z košického D. S. Studia a Kamikadze Crew.


Peter Bič Projekt - Chceme to

Kompletnú zostavu skupiny Peter Bič Projekt, vrátane tancujúceho Iva Biča, môžete v najbližších týždňoch vidieť aj naživo, séria vystúpení po Slovensku štartuje už 13. októbra v Košiciach. Hneď na prvom koncerte pokrstia jej členovia album Peter Bič Projekt (2010) a krst zopakujú aj na vystúpení v Bratislave, ktoré sa uskutoční 12. novembra.

Termíny turné Peter Bič Projekt:

13. 10. - Košice, Malbo Caffé
15. 10. - Prešov, Plaza Beach Solivar
29. 10. - Košice, Zebra Music Pub
5. 11. - Prešov, Tiffany Café
6. 11. - Svidník, Holičstvo club
11. 11. - Banská Bystrica, Klub 77
12. 11. - Bratislava, Hlava XXII
13. 11. - Nové Mesto nad Váhom, Blue Note
17.11. - Liptovský Mikuláš, Route 66
4. 12. - Michalovce, Caffe Barrique

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Eva Bacigalová, PR manažérka skupiny Peter Bič Projekt.