Legendárny kanadský pesničkár Leonard Cohen sa dnes večer po druhý raz v kariére predstaví naživo na Slovensku. Člen Siene slávy autorov piesní, Rock'n'rollovej siene slávy a držiteľ prestížnej ceny Grammy za celoživotné dielo zaspieva v bratislavskej Sibamac aréne Národného tenisového centra (NTC).

Pôvodne sa mala kanadská hviezda v slovenskej metropole ukázať 13. marca, konkrétne v Inchebe, no napokon sa zmenil dátum i miesto konania koncertu. Sedemdesiatšesťročný folkový hudobník totiž svoje turné vo februári preložil po tom, čo si počas cvičenia zranil chrbát. Lekári mu následne odporučili štvor- až šesťmesačnú rehabilitáciu. Začiatkom augusta zmenili usporiadatelia nútene aj miesto vystúpenia.

Cohenov minuloročný koncert v Bratislave, ktorý sa uskutočnil 28. augusta, bol vypredaný viac ako týždeň vopred, a to napriek pomerne vysokej cene vstupeniek. Hudobník zaspieval počas trojhodinového koncertu vyše dvadsať skladieb, vrátane piesní Dance Me to the End of Love, Suzanne, Hallelujah či The Future. Kultúrnu udalosť roka si nenechali ujsť napríklad herci Milan Kňažko a Milan Lasica, herečka Emília Vášáryová či vtedajší minister kultúry Marek Maďarič.

Aj dnešný koncert je už niekoľko týždňov beznádejne vypredaný. Hudba.sk vám z podujatia prinesie exkluzívnu reportáž.

--
Zdroj: SITA
Foto: Sony Music

Súvisiaci interpreti: Leonard Cohen