Česká kapela Charlie Straight získala vo štvrtok večer v pražskom klube SaSazu cenu MTV pre najlepšieho česko-slovenského umelca. Štvorica z Třinca tak bude reprezentovať Česko a Slovensko v medzinárodnom boji o titul Najlepší európsky interpret výročných európskych cien televízie MTV.

Hlasovanie pre celú Európu sa začne po uzavretí všetkých národných kôl - v pondelok 18. októbra a potrvá do 4. novembra, keď zverejnia päticu interpretov s najvyšším počtom hlasov. Najlepšieho európskeho interpreta verejnosť spozná 7. novembra, keď sa v madridskom Caja Magica konať slávnostný ceremoniál udeľovania MTV Europe Music Awards.

Počas štvrtkového večera sa postupne v zhruba 20-minútových setoch predstavili Charlie Straight, Aneta Langerová, Marek Ztracený, Ewa Farna a Rytmus. Medzi ich vystúpeniami mohli návštevníci klubu na LED paneloch sledovať rozhovory s VIP hosťami, ktorých spovedali moderátori MTV Hanka Zajíčková a Dominik Turza. Tesne pred polnocou vyhlásili víťaza, o ktorom hlasovaním rozhodli diváci MTV na webovej stránke ema.mtv.cz, kde sa dá ďalej hlasovať v medzinárodných kategóriách MTV Europe Music Awards.

Skupina Charlie Straight vznikla v roku 2006 v českom Třinci. Tvoria ju Albert Černý (spev, gitara), Michal Šupák (klávesy, vokály), Johnny Cienciala (basgitara) a Pavel Pilch (bicie). Debutovým albumom She's a Good Swimmer (2009) zabodovali u českých hudobných kritikov a prebojovali sa aj do vysielania celoeurópskej MTV. V kategórii Objav roku boli nominovaní na cenu Český slavík 2009, krátko na to získali tri ceny českej Akademie populární hudby Anděl v kategóriách Objav roka, Videoklip roka a Album roka.


Charlie Straight - Upside Down


Charlie Straight - Your House


Charlie Straight - Platonic Johny

Informácie zverejnili webové stránky mtv.nova.cz a charliestraight.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Charliestraight.com

Súvisiaci interpreti: Charlie Straight