Britský raper, spevák a gitarista Plan B získal na tohtoročnom udeľovaní UK Music Video Awards štyri ocenenia. Do jeho rúk putovala cena za Najlepšie popové video a Najlepšiu výpravu videoklipu ku skladbe Prayin', rovnako ako cena za Najlepšiu kameru a Najlepší styling v klipe ku skladbe Stay Too Long.

Americká rocková skupina OK Go si za videoklip k piesni This Too Shall Pass odniesla domov ocenenie Najlepšie video roka a Najlepšie rockové video. Na webovom portáli YouTube už prekročil hranicu 18 miliónov pozretí. Za najlepšieho režiséra vyhlásili Daniela Wolfa, ktorý stojí za videoklipmi rapera Plan B.

Gartha Jenningsa a Nicka Goldsmitha, známych tiež ako Hammer & Tongs, ocenili za ich prínos hudobnému priemyslu. Spolu vytvorili videá pre alternatívnu anglickú rockovú kapelu Supergrass, britského hudobníka známeho ako Fatboy Slim či pre americkú skupinu Vampire Weekend. Videoklip Lady Gaga Bad Romance získal ocenenie za Najlepšie medzinárodné video a cenu za Najlepší videoklip urban music získal klip amerického rapera Jay-Z On To The Next One. Videoklipu anglickej skupiny Hot Chip I Feel Better udelili cenu za Najlepšie tanečné video.


Plan B - Prayin'


OK Go - This Too Shall Pass

Informáciu zverejnila webová stránka news.bbc.co.uk.

--
Zdroj: SITA
Foto: Time4planb.co.uk

Súvisiaci interpreti: Ok Go, Plan B