Islandský multiinštrumentalista a producent Ólafur Arnalds zavíta 10. novembra 2010 v rámci svojho druhého európskeho turné po prvýkrát aj na Slovensko. Koncert je súčasťou cyklu hudobných večerov NouveauNu.Nights, ktoré organizuje občianske združenie Vresk Factory, tentoraz v spolupráci s Medzinárodným divadlom Meteorit.

Ólafur Arnalds vystúpi v Bratislave so sláčikovým kvintetom. Sám bude "obsluhovať" elektroniku a hrať na piane. Predskokanom koncertu je slovenský projekt Pjoni & Chaosdroid.

Arnalds už v roku 2008 sprevádzal na turné svojich slávnych krajanov z kapely Sigur Rós. Len 23-ročný skladateľ a multiinštrumentalista (piano, bicie, gitara, banjo) je nepochybne ďalším neprehliadnuteľným talentom z magického Islandu.

Jeho hudba vás unesie do sveta fantázie a emócií, tak dôverne známych z hudby severských umelcov. Hoci začínal ako bubeník hardcoreových a metalových kapiel Fighting Shit či Celestine, na Slovensku predstaví skladby zo svojho ostatného albumu ... And They Have Escaped The Weight Of Darkness, ktorý je od jeho ranej hudobnej kariéry na míle vzdialený. Na nahrávke dominuje klavír, sláčiky a elektronika, ktoré sú naživo zárukou nezabudnuteľného hudobného zážitku.


Ólafur Arnalds - Hægt, kemur ljósið (z albumu ...And They Have Escaped the Weight of Darkness, 2010)

Arnalds sa v sólovej tvorbe pohybuje na pomedzí klasickej a elektronickej ambientnej hudby, avšak jeho hudobný záber siaha až k indie-popu. Známy je taktiež experimentálnym projektom Found Songs, na ktorom po dobu siedmich dní zložil a nahral sedem piesní.

Vresk Factory predstavila na Slovensku v priebehu roka 2010 v rámci projektu NouveauNu.Nights interpretov a hudobné projekty ako Lonely Drifter Karen, Drumlesson Christiana Promera, The Bamboos či DJskú svetovú hviezdu DJ Shadowa. Možno očakávať, že vystúpenie Ólafura Arnaldsa nebude o nič menšou lahôdkou.

Predaj lístkov prebieha v Divadle Meteorit na Čulenovej 3 v Bratislave. Lístky možno zarezervovať na tel. č. 0944 280 221 alebo na maili ticket@festivalmeteorit.com.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Miro Lanik z Vresk Factory. Viac na www.vresk.sk.

--
Foto: Myspace.com/olafurarnalds - Lisa Roze (1), Frank Vollmer (2)