Prekvapenia v podobe poschodovej torty sa dočkal hudobník Meky Žbirka na záver svojho včerajšieho koncertu v Banskej Bystrici. Organizátori mu ju priniesli priamo na pódium a spolu s členmi jeho sprievodnej kapely a orchestra Cappela Istropolitana ako aj s divákmi vo vypredanej mestskej športovej hale mu zavinšovali k jeho zajtrajším 58. narodeninám.

"Ja, samozrejme, tajím, že mám v októbri narodeniny, pretože nemusí každý vedieť, že už mám 40 rokov," zavtipkoval si Meky. Po koncerte priznal, že ho to naozaj prekvapilo a nečakal to. "Ja mám narodeniny dvadsiateho prvého a fór je v tom, že my dvadsiateho prvého nehráme. Takže mi to pripravili teraz. Strašne som bol z toho prekvapený, ale pochopil som to, pretože ono sa to blíži," povedal Meky, dodal, že podobné prekvapenie k narodeninám na koncerte zažil pred zhruba desiatimi rokmi.

Ako ďalej uviedol, v Banskej Bystrici sa mu hralo výborne. Okrem iného ocenil aj to, že jemu ani ostatným účinkujúcim nebolo zima, čo v októbri v športových halách nebýva samozrejmosťou. "S orchestrom sa zohrávame, strašne ma to baví. Pretože je to pre mňa iný svet, oni majú neuveriteľný zmysel pre detaily. Takže každý koncert práve tie detaily vylepšujeme," dodal Žbirka.

Publikum v Banskej Bystrici bolo podľa neho skvelé, podobne ako zatiaľ na celom aktuálnom Mekyho turné od jeho štartu v Trnave. "Zatiaľ je skutočne takáto atmosféra, ako ste videli v Banskej Bystrici, a to nás strašne teší. Bojím sa, aby sme takto vydržali aj do Bratislavy," povedal Meky poklopúc si trikrát po hlave.

--
Zdroj: SITA
Foto: Miro Hudák (fotografiu pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka turné)