Inštrumentálna štvorica The Ills vydáva v týchto dňoch svoj prvý album nazvaný To Wish Impossible Things. Album nie je len dlhohrajúcim debutom tejto, v Bratislave usadenej kapely, ale aj prvým spoločným releasom vydavateľstiev nezávislého kultúrneho centra Tabačka a internetového portálu EXITmusic.org.

Album To Wish Impossible Things, pomenovaný podľa rovnomennej piesne kapelových obľúbencov The Cure, kombinuje v osmičke inštrumentálnych skladieb emotívny post-rock s hlučným zvukom shoegazu. The Ills sa nikdy nebránili škatuľkovaniu, rovnako ako sa nebáli priznať, že mimo spomínaných The Cure ich značne ovplyvnili Cocteau Twins alebo My Bloody Valentine. Kapela svoj album nahrala v košickej Tabačke počas troch dní, o mastering a mixáž sa postaral gitarista Martin Krajčír, známy aj pod menom Isobutane.

To Wish Impossible Things je výsledkom dvojročného pôsobenia kapely, ktorá počas neho stihla vystúpiť nielen na Slovensku, napríklad po boku kapiel Čisté tvary, Kolowrat, A Sunny Day in Glasgow, ale zahrať i vo Viedni či Budapešti. Kúpa či bezplatné stiahnutie je možné cez stránku www.ills.bandcamp.com.

Album bude po druhýkrát pokrstený 21. októbra v bratislavskom NuSpirit Clube, kde prebehne i spoločný koncert s formáciou Kolowrat. S nimi sa potom presunú do Prahy (22. októbra, Final Club) a Brna (23. októbra, Stará pekárna), kde ich spoločné turné končí. Po krátkej prestávke potom The Ills vystúpia 8. decembra v Bratislave na Zimnom Žákovic Open a v rámci Voices Live, kde bude odpremierovaný aj krátky film o kapele.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Filip Drábek z The Ills.

Súvisiaci interpreti: Čisté Tvary, The Ills, My Bloody Valentine