Česká speváčka a herečka Lucie Vondráčková musí podstúpiť ďalšiu operáciu nôh. Pred rokom jej operovali chodidlá. Tridsaťročná speváčka sa v súčasnosti rehabilituje paradoxne tancom na divadelnom pódiu. "Doktori mi odporučili, aby som začala naplno tancovať," povedala pre spravodajský portál iDNES.cz jedna z hlavných hviezd muzikálu Ať žije rokenrol! od Petra Jandu a Karla Šípa.

V muzikáli, ktorý sa odohráva na prelome 50. a 60. rokov minulého storočia, hrá zväzáčku Yvettu a jej rola sa nezaobíde bez pohybu a tanca. To, že svoje nedávne zdravotné problémy zatajila aj hlavnej choreografke muzikálu, nevníma ako nezodpovednosť. "Len som na to fakt nijako neupozorňovala," vysvetlila.

"Nechcela som, aby sa na mňa z opatrnosti brali zbytočné ohľady. To by celú prácu všetkým ostatným skomplikovalo. Bez povolenia lekárov by som samozrejme do takéhoto tanečného frmolu nešla. Som poslušná pacientka. Navyše ma ešte jedna operácia čaká, takže na nejaké zbytočné hrdinstvo skutočne nie je priestor," uviedla Vondráčková niekoľko hodín pred stredajšou premiérou muzikálu.

S prijatím ponuky na účinkovanie v muzikáli však istý čas váhala. "Ale skôr preto, že som pri muzikáloch obzvlášť opatrná a vyberavá. Základom pre mňa bola vždy činohra. Tá tvorí deväťdesiat percent úloh, ktoré som si na javisku prežila. Muzikál vnímam skôr ako veľmi náročné a šťavnaté spestrenie divadelnej činnosti," objasnila speváčka, ktorú si postava napokon získala. "Na herectve je magické to, že si prežijete život, o ktorom by ste si mohli akurát prečítať v knižkách. V prípade Rokenrolu to bolo o to zvláštnejšie, že tak trochu hráme v spomienkach pána Šípa," dodala.

Fanúšikovia uvidia Luciu Vondráčková aj v ďalších projektoch. "Dokrútili sme pokračovanie Takej normálnej rodinky, do kín snáď už konečne po všetkých peripetiách a strastiplných okľukách vstúpi Labyrint a v novembri mám hereckej práce až nad hlavu. Vianoce mi potom prídu veľmi vhod. Prinesú totiž pokoj. A ten som sa konečne za uplynulý rok naučila neodsúvať na druhú koľaj," uzavrela Vondráčková.

--
Zdroj: SITA
Foto: Roman Jirčík - Lucievondrackova.cz

Súvisiaci interpreti: Lucie Vondráčková