V bratislavskom divadle Heineken Tower Stage neďaleko Dunaja sa vo štvrtok 21. októbra konalo sedemnáste podujatie Voices Live, ktoré pravidelne dáva priestor na prezentáciu zaujímavým ľuďom, neziskovým projektom a alternatívnemu umeniu. Dvojhodinový program odštartovala skupina Noisecut úvodnými dvoma skladbami, ktoré podali pre nich netradičnou formou. Návštevníkom akcie totiž predstavili akustické skladby oslobodené od, inak v ich tvorbe dominantnej, elektroniky.

Speváčka kapely Bety Majerníková v rozhovore ešte pred vystúpením prezradila, že skupina pracuje na novom štúdiovom albume, ktorý by mal vyjsť v roku 2011. Jeho produkciu bude mať rovnako ako pri nahrávke Bliiizko (2008) na starosti Ecson Valdez.

Druhým hudobným hosťom bola mladá formácia The Ills. Po počiatočných technických problémoch ponúkli ochutnávku zo svojej tvorby, v ktorej dominuje shoegaze a post-rock. Inštrumentálne kvarteto nedávno ponúklo na voľné stiahnutie debutový album s názvom To Wish Impossible Things (2010). Ešte vo štvrtok večer ho po účasti na Voices Live stihli predstaviť aj na spoločnom koncerte s kapelou Kolowrat v bratislavskom Nu Spirit Clube.

Na Voices Live 17 si prišli na svoje aj milovníci zvierat, konkrétne psov. Okrem krátkeho filmu, v ktorom sa publikum mohlo oboznámiť s výchovou takýchto psov, jeden zavítal aj priamo do divadla. Na Voices sa vo štvrtok vrátila aj "čítačka". Andrea Gajdošová čítala z knihy spisovateľa a učiteľa matematiky Petra Bera Krajina snežnosti. Ďalším návratom po letnej prestávke bolo stand-up comedy vystúpenie, tentoraz Kristíny Farkašovej. Tá vyrozprávala príbeh o tom, ako sa jej páčia nedokonalí ľudia a to už od materskej škôlky. Zástupcovia Voices v rámci programu predstavili aj tanečno-divadelný projekt The Painted Bird zo žilinskej Stanice a tiež kultúrny priestor Design Factory a ceny za architektúru známe ako CE ZA AR.

Posledné podujatie Voices Live v tomto roku s poradovým číslom 18 sa uskutoční netradične v stredu 24. novembra opäť v Heineken Tower Stage.

--
Zdroj: SITA
Ilustračné foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: The Ills, Noisecut