Britská speváčka Florence Welch, ktorá je líderkou skupiny Florence and the Machine, kraľovala na odovzdávaní cien hudobného magazínu Q, keď získala dve ocenenia. Dvadsaťštyriročná hviezda sa stala najlepšou speváčkou a zásluhou coververzie You've Got The Love triumfovala aj v kategórii Najlepšia skladba.

V speváckej kategórii si cenu odniesol škótsky mladík Paolo Nutini a najlepšou skupinou sa stala kapela Kasabian. Prekvapivým víťazom kategórie Najlepší album sa stala formácia The National s nahrávkou High Violet (2010).

Nováčikom roka je country trio Mumford & Sons, prelom roka predviedol raper Plan B a cenu Q icon si prevzal anglický muzikant a zakladateľ Roxy Music Bryan Ferry.

Prvýkrát na verejnosti sa na ceremoniáli ukázali Take That v staronovej zostave. Magazín Q ich ocenil zaradením do svojej siene slávy. V ďakovnej reči Robbie Williams povedal, že "je rád späť a že ho teší získať ocenenie hneď v prvý deň, keď sa s Take That predstavil na verejnosti".

Ďalšie ocenenia od magazínu Q si prevzali Green Day, Chase & Status, Neil Finn, Chemical Brothers, Suede, Mark Ronson, ale i Wings. Posledná menovaná skupina získala cenu za klasický album, konkrétne za nahrávku Band on the Run (1973).

Informáciu zverejnila webová stránka bbc.co.uk.

--
Zdroj: SITA
Foto: Florenceandthemachine.net

Súvisiaci interpreti: Florence and the Machine