Islandská skupina Mezzoforte už viac ako 30 rokov prináša fanúšikom z celého sveta unikátnu zmes jazzu a funku. Ich hit z roku 1983 Garden Party z nich urobil najznámejšiu jazzfunkovú ikonu všetkých čias. Touto skladbou zabodovali aj v popových hitparádach a získali si skutočne ohromujúci celosvetový úspech.

V čase, kedy skupina vznikla, mali členovia 15-17 rokov. Stala sa senzáciou britských klubov a preto sa presťahovali do Veľkej Británie. O dva roky sa vrátili späť na Island a zariadili si nahrávacie štúdio. V roku 2010 vydali Mezzoforte svoj zatiaľ posledný 13-ty štúdiový album s názvom Volcanic, kde zakladajúci členovia Eythor Gunnarsson, Johann Asmundsson, Gulli Briem a Fridrik Karlsson spolu s Oskarom Gudjonssonom, Sebastianom Studnitzkym, Brunom Muellerom, Thomasom Dyanim, Luisom Conti a Joom Krausom pokračovali v tradičnej kvalite ich tvorby.

Album Volcanic vychádza z rovnakých základov ako všetky skladby, ktoré im priniesli v minulosti slávu a uznanie. Mezzoforte sa predstavia už tento štvrtok, 4. novembra, o 20:00 v bratislavskom Majestic Music Clube.


Mezzoforte - Surprise Surprise + Garden Party (live)

Redakciu Hudba.sk informoval a fotografie poskytol Matej Šálek.

Súvisiaci interpreti: Mezzoforte