Peter Bič Project odštartoval aktuálne turné krstom albumu v košickom Malbo Café ešte v polovici októbra, po druhom košickom koncerte (29.10.) sa však turné naplno rozbehne až tento týždeň. Hoci pre viacerých členov kapely nie je koncertné turné ničím novým, mladučká speváčka Dáška Kostovčík sa s touto situáciou ešte len postupne zoznamuje.

V jej prípade však nie je "krst ohňom" ničím výnimočným, pretože jeden z prvých koncertov v kariére odspievala počas live vystúpenia v rámci semifinále Eurovision Song Contest 2010. "Moje účinkovanie v zostave Peter Bič Project si užívam každým dňom viac a viac. Mám pocit, že sme stále zohratejší a aj ľudia nás začínajú vnímať vo väčšej miere. Spievanie ma baví a preto som rada, že môžem pôsobiť s týmito výbornými muzikantmi," pochvaľuje si doterajšie skúsenosti s kapelou.

"Som nielen jediná žena v kapele, ale tiež som jej najmladším členom. Občas sa skromne prihlásim o slovo a myslím si, že v niekoľkých detailoch sa mi s mojimi postrehmi už podarilo aj uspieť," vysvetlila Dáška Kostovčík a na otázku, či sú chlapci v kapele aj pozornými džentlmenmi, s úsmevom dodala: "Narodeniny mám v decembri, čo im začínam pomaly pripomínať a preto verím, že na mňa nezabudnú."

Keďže na albume hosťuje množstvo výrazných mien ako Peter Lipa, Rasťo Kopina z kapely Nocadeň, Martin Husovský z Komajoty, Jano Spišák z Dilemmy, Peter Cmorik, či Andy Ďurica zo Stereo, ktorý si zaspieval aj na krste, bude zaujímavým bonusom pre návštevníkov koncertov sledovať ako s interpretáciou skladieb naložia kmeňoví speváci kapely Dáška Kostovčík a Ivo Bič. "Vzhľadom k tomu, že piesne nie sú autorsky mojimi vecami, musela som si k nim chvíľu hľadať vlastnú cestu, ale napríklad pri skladbe Dážď mám pocit, ako keby som ju napísala ja, a preto ju spievam s absolútnou prirodzenosťou," uviedla 21-ročná Dáška, ktorá patrí k najväčším tohtoročným speváckym objavom.

Ani jej textársky talent však neostal na albume utajený - práve z jej "pera" totiž pochádza text k skladbe Sometimes. Hoci ho písala na poslednú chvíľu, počas koncertov sa jej námaha vracia aj s úrokmi. "Tesne pred definitívnou uzávierkou skladieb na album sme síce mali nahranú pieseň Sometimes, no chýbal nám k nej text. Aj keď sme mali asi tri slovenské verzie, nesedela nám ani jedna z nich. Peter povedal, že ak nenapíšem text, táto skladba na CD nepôjde. Preto som sa zaťala a za veľmi krátky čas, do hodiny, bol text na svete. Zatiaľ je to môj prvý a posledný text, ktorý je uverejnený na nejakom albume a práve táto pieseň sa mi spieva najľahšie, pretože som si ju napísala sama," dodala talentovaná hudobníčka.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol za Peter Bič Projekt Imrich Makó.