Včera odštartoval predpredaj permanentiek na budúcoročný festival Colours of Ostrava, ktorý bol tento rok vypredaný tri týždne pred začiatkom. Jubilejný 10. ročník podujatia sa uskutoční 14. až 17. júla 2011 v srdci severomoravskej metropoly.

"Desiatka bude na Colours v znamení rekapitulácie toho najlepšieho, čo festival v minulosti predstavil, i premiér, ktoré, ako dúfame, fanúšikov potešia," uviedla riaditeľka a dramaturgička akcie Zlata Holušová.

Permanentky sa dajú kúpiť v českej sieti Ticketpro a tiež v kamennom obchode v predajni Oriental v Ostrave. Prvých 4000 kusov stojí 1190 českých korún (v prepočte približne 48,50 eur). "Z dôvodu tohtoročného vypredania je limit nákupu na jednu osobu stanovený na štyri kusy," poznamenala Holušová.

Organizátori Colours of Ostrava zároveň zverejnili prvé meno účinkujúceho pre rok 2011. Bude ním spevák a multiinštrumentalista Brendan Perry, ktorý 16 rokov pôsobil po boku Lisy Gerrard v hudobnej skupine Dead Can Dance. Do rozpadu v roku 1997 vydali dovedna deväť albumov. "Fanúšikom týmto plníme sľub, ktorý sme im dali po tom, čo jeho koncert musel byť z dôvodu silnej búrky zrušený," dodala Holušová.

Festival Colours of Ostrava ponúkne v rámci 10. ročníka na 16 scénach viac ako 160 interpretov, dídžejov, workshopov, diskusií či divadiel. "Budeme naďalej pokračovať v zlepšeniach, ktoré sme zaviedli už tento rok - štýlový klubový stage v jednom z pavilónov, druhá lávka cez rieku Ostravicu, veľkokapacitné tribúny, rozširovanie areálu a podobne," uzavrela riaditeľka podujatia.

Agentúru SITA informoval Jiří Sedlák z ArtsMarketing.

--
Zdroj: SITA
Foto: ArtsMarketing.CZ

Súvisiaci interpreti: Brendan Perry