Fínska kapela Apocalyptica vydala 23. októbra svoj siedmy album 7th Symphony. Pri tejto príležitosti ho prichádza odprezentovať aj k našim českým susedom do pražského Divadla Archa a plzeňskej haly Lokomotiva.

Apocalyptica pritom sľubuje koncertný program zložený najmä zo skladieb z posledného albumu. "Dali sme si na ňom naozaj záležať. Tvrdo sme pracovali a zároveň si to aj užívali," hovorí čelista Eicca Toppinen. "V prípade, že máte radi inštrumentálne skladby - prídete si na svoje. Rovnako to však platí v prípade rockovejších aranžmánov a tvrdšej hudby," dodáva.

Od roku 1993, kedy sa štvorica Eicca Toppinen (čelo), Perttu Kivilaakso (čelo), Paavo Lötjönen (čelo) a Mikko Sirén (bubny) dala dokopy, vydala sedem štúdiových albumov.

Siedma symfónia zaznie pre fanúšikov z Čiech i Slovenska už 25. februára 2011 v Plzni (Hala TJ Lokomotiva) a 26. februára 2011 v Prahe (Divadlo Archa). Vstupenky v hodnote 600 Kč - 750 Kč (Plzeň) a 880 Kč (Praha) je možné zakúpiť prostredníctvom siete Ticketpro a v pokladni Divadla Archa.


Apocalyptica - End of Me (feat. Gavin Rossdale)

Redakciu Hudba.sk informovala a fotografie poskytla Zdeňka Selingerová zo Sony Music Entertainment Czech Republic. Viac informácii o podujatí nájdete na oficiálnej stránke divadla Archa www.archatheatre.cz.

Súvisiaci interpreti: Apocalyptica