Líder americkej rockovej skupiny My Chemical Romance Gerard Way naznačil, že ich nový album Danger Days: The True Lives Of The Fabulous Killjoys bude pravdepodobne aj posledným. V poradí štvrtá štúdiová nahrávka skupiny by mala vyjsť 22. novembra, prvým singlom je skladba Sing.

"Táto nahrávka bude asi naším posledným dobrodružstvom, to je dôvod, prečo sme to museli urobiť, prečo sme minuli peniaze, prečo do toho ideme investovať viac ako kedykoľvek predtým," vysvetlil spevák.

Členovia zoskupenia sa pri rozhodovaní o tom, ktoré pesničky na album zaradia, nevyhli ostrým konfrontáciám. "Sú skladby, ktoré by sme pred rokom bez váhania vybrali za single, teraz neexistujú. Pretvorili sme celý album," prezradil.

Dôvodom nezhôd medzi členmi pri príprave štúdiovky bol paradoxne úspech ich predchádzajúcej nahrávky The Black Parade z roku 2006, na ktorý je podľa nich ťažko nadviazať. K nepríjemnej atmosfére prispel aj fakt, že kapelu začiatkom roka opustil bubeník Bob Bryar. "Vibrácie boli dosť negatívne," dodal Way.


My Chemical Romance - Sing (official video trailer)

My Chemical Romance sa sformovali v roku 2001 v americkom štáte New Jersey. Na svojom konte má skupina tri štúdiové albumy, a to I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love (2002), Three Cheers for Sweet Revenge (2004) a The Black Parade (2006), špeciálna limitovaná edícia ostatnej nahrávky im vyniesla aj nomináciu na prestížne ocenenie Grammy.

Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Mychemicalromance.com

Súvisiaci interpreti: My Chemical Romance