Britská kapela Beady Eye na čele s frontmanom Liamom Gallagherom dnes (10.11.) na svojej oficiálnej webstránke Beadyeyemusic.co.uk predstaví debutový singel s názvom Bright The Light. Ten si budú môcť priaznivci priamo zo spomínanej webstránky aj stiahnuť.

Singel vyjde aj v limitovanej edícii na vinyle pričom na B-strane sa bude nachádzať skladba Sons Of The Stage. Tento vinyl sa bude dať objednať iba prostredníctvom webstránky skupiny.

Skladba Bright The Light je prvým singlom z debutového albumu, ktorý Beady Eye nahrávali tento rok v lete. Zatiaľ nepomenovaná nahrávka, ktorú produkoval Steve Lillywhite, vyjde budúci rok.

Kapelu Beady Eye založil Liam Gallagher minulý rok po odchode jeho staršieho brata Noela z Oasis. Okrem neho ju tvoria ďalší traja bývalí členovia Oasis Gem Archer, Andy Bell a Chris Sharrock. Bell však na rozdiel od Oasis nehrá v Beady Eye na basgitaru, ale rovnako ako Archer na gitaru. Štvorčlennú zostavu budú počas koncertov dopĺňať basgitarista Jeff Wootton a klávesák Jay Darlington, ktorý v tejto pozícii pôsobil už počas vystúpení Oasis.

Informáciu zverejnila webová stránka Bbc.co.uk.

--
Zdroj: SITA
Foto: Beadyeyemusic.co.uk