Nielen rock, ale aj pop, hip-hop, dance a mnoho ďalších žánrov sa nebude dať 26. novembra v Bratislave stopnúť. Na najväčšej party v meste krv v žilách rozprúdi elektronická legenda Apollo 440, mimo iného aj tanečným megahitom Stop the rock.

Po kapele Apollo 440 sa na dobrých pár rokov zľahla zem. Ale kto aspoň raz okúsil, aké je to nechať si vytlieskať prídavok tisíckami fanúšikov, vie, že bez veľkých koncertov dlho nevydrží. Zrejme rovnaké pocity dlhšia odmlka vyvolala aj u svetoznámej liverpoolskej zostavy. Kapela sa už v roku 2008 pripravovala na veľký comeback v podobe vydania albumu The Future's What It Used To Be. Do edičného plánu sa však dostal až tento rok. Je preto viac ako pravdepodobné, že chuťovky z novej dosky zaznejú 26. novembra úderom polnoci aj na Hlavnom pódiu najväčšej party v meste - v bratislavskej Inchebe.

Základňu zostavy Apollo 440, ktorá hrá muziku na pomedzí rocku a elektroniky, tvoria liverpoolski rodáci: bratia Howard a Trevor Grayovi a spevák a gitarista Noko. Počas živých vystúpení koncertujú neraz až v sedemčlennej zostave s dvoma bubeníkmi. Svoj prvý album Millennium Fever nahrali ešte v roku 1995, kedy sa hlásili k štýlom ako techno, jungle či breakbeat. V tomto trende pokračovali aj ich ďalšie dva albumy. Až na albume Dude Descending a Staircase z roku 2003 začali "flirtovať" aj s jemnejšou elektronikou. Následne sa však na dobrých pár rokov odmlčali.

Okrem vlastnej štúdiovej tvorby sa Apollo 440 zapísali do dejín aj remixovou tvorbou, ku ktorej patrí zhruba šesťdesiatka peciek: remixy pre U2, Puff Daddyho, talianskeho skladateľa Ennia Morriconeho, či séria remixov pre Manic Street Preachers. V rámci filmovej hudby sa prezentovali v snímkach ako Spider Man, S.W.A.T, Eurotrip, "ozvučili" aj videohru Grand Turisimo 4.

Okrem britskej tanečnej legendy vystúpia na T-Mobile Music City v Bratislave aj domáce hviezdy pop, alternatívy či hip-hopu - Hex, Polemic, Talkshow, Lavagance, PPE, Moja Reč, Čistychov a ďalší.

Viac na stránke podujatia: T-Mobile Music City Bratislava

Redakciu Hudba.sk informoval Jozef Obert.

--
Foto: Apollo440.com

Súvisiaci interpreti: Apollo 440