Americká rocková formácia Guns N' Roses začne už čoskoro pracovať na novom štúdiovom albume. Potvrdil to gitarista DJ Ashba, ktorý je v skupine len od roku 2009. "Práve sme sa o tom rozprávali. Zatiaľ máme len myšlienky v hlavách, no vyzerá to tak, že už onedlho začneme niečo skutočne tvoriť. A nebude to trvať tak dlho ako v prípade Chinese Democracy - sľubujem," uviedol DJ Ashba pre portál RockItOutBlog.com.

Gitarista narážal na fakt, že ostatná štúdiová nahrávka kapely vznikala neuveriteľných 14 rokov. Ešte pred vydaním ju zapísali do Guinnessovej knihy rekordov ako najdrahší hudobný album všetkých čias. Líder Axl Rose totiž využil pri tvorbe nahrávky obsahujúcej 14 piesní rovnaký počet hudobných štúdií, a aj preto sa náklady na nahrávanie vyšplhali len do roku 2005 na 13 miliónov amerických dolárov.

Nový album by bol pre Guns N' Roses siedmym v poradí. Najúspešnejšie boli nahrávky z konca 80. a začiatku 90. rokov, konkrétne albumy Appetite for Destruction (1987), G N' R Lies (1988), Use Your Illusion I (1991) a Use Your Illusion II (1991). Medzi najväčšie hity skupiny patria kúsky Welcome to the Jungle, Sweet Child O' Mine, Paradise City, Patience, Don't Cry, November Rain, Yesterdays či Estranged.

Guns N' Roses spracovali aj niekoľko už známych skladieb ako Live and Let Die od Paula McCartneyho, Knockin' on Heaven's Door od Boba Dylana či Since I Don't Have You od The Skyliners. Dodnes predali na celom svete viac ako 100 miliónov albumov. Z pôvodných členov však v skupine v súčasnosti pôsobí iba spevák Axl Rose.

Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: George Chin - Myspace.com/gunsnroses

Súvisiaci interpreti: Guns N' Roses