Spoločnosť Ticketportal pozastavila vyplácanie peňazí za vstupenky na koncert francúzskeho hudobníka Jeana Michela Jarrea v Košiciach, ktorý sa mal uskutočniť 16. novembra. Organizátor podujatia totiž predajcovi lístkov na vyplácanie neuvoľnil dostatočné financie.

"Keďže spoločnosť Ticketportal sprostredkuje predaj vstupeniek, ktoré vlastní organizátor podujatia, môže Ticketportal vyplácať peniaze len do výšky zostatkovej sumy, ktorú spoločnosť Ticketportal ešte organizátorovi nevyplatila. Z dôvodu, že organizátorovi podujatia bola už vyplatená časť peňazí za predané vstupenky za dané podujatie, spoločnosť Ticketportal disponovala len časťou prostriedkov na vracanie peňazí klientom. Tieto prostriedky sú však dnešným dňom už vyčerpané,"uviedol v oficiálnom stanovisku zástupca Ticketportalu Róbert Prevužňák.

"Preto je potrebné akékoľvek ďalšie žiadosti o vrátenie peňazí zo strany klientov smerovať priamo na organizátora, ktorý disponuje zvyškom prostriedkov na vracanie peňazí klientom," dodal. Momentálne spoločnosť rokuje s organizátorom koncertu, aby sa čo najskôr obnovilo vracanie peňazí cez spoločnosť Ticketportal.

Priekopník elektronickej hudby Jean Michel Jarre v Košiciach po prvom zrušenom termíne 28. mája 2010 nevystúpi ani 16. novembra. Louis Hallonet z Aero Productions zastupujúci Jarrea 9. novembra informoval agentúru SITA, že dôvodom zrušenia koncertu sú nesplnené finančné záväzky zo strany slovenského usporiadateľa - spoločnosti EPG Rock On ! Zástupca EPG Rock On ! Ján Poliak v rozhovore pre agentúru SITA povedal, že manažmentu navrhol po komplikáciách kompromisné finančné riešenie vzniknutej situácie, no ten na návrh nepristúpil. Manažment francúzskeho hudobníka v oficiálnom vyhlásení uviedol, že je zo zrušenia koncertu na poslednú chvíľu sklamaný.

Jean Michel Jarre mal v Košiciach vystúpiť v rámci turné Best Of Live. S týmto projektom sa predstavil v Bratislave vo štvrtok 27. mája v Sibamac aréne NTC. Elektronický mág Jarre sa preslávil gigantickými koncertmi, ktoré navštívili desaťtisíce ľudí. V roku 1997 sa už po niekoľký raz zapísal do Guinnessovej knihy rekordov, keď na jeho koncert v Moskve prišlo neuveriteľných 3,5 milióna ľudí. Autor 18 štúdiových nahrávok predal celosvetovo viac ako 80 miliónov albumov a okrem viacerých ocenení - napríklad Osobnosť roka 1976 podľa časopisu People, sa môže pýšiť aj tým, že podľa neho pomenovali asteroid - 4422 Jarre.

--
Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Jean Michel Jarre