Ešte pred niekoľkými dňami fanúšikov skupiny Hex trápila otázka, či kapela stihne dokončiť nový album alebo nie. Mala by ho totiž uviesť do života už tento piatok 26. novembra na najväčšej párty v meste - T-Mobile Music City v Bratislave. Dnes vám môžeme potvrdiť nielen to, že album Ty a ja je hotový a zmastrovaný, ale aj to, že si ho už od piatku budete môcť stiahnuť na Hudba.sk. Navyše každý, kto sa rozhodne za album aj zaplatiť, bude mať šancu vyhrať gitaru s originál podpismi Ďuďa, Yxa, Tybykeho a Fefeho. Neveríte? Presvedče sa sami, slávnostný akt podpisu gitary sme pre vás spolu s rozhovorom natočili priamo v ich skúšobni!

Po štyroch rokoch od vydania albumu Nikdy nebolo lepšie (2006) pridáva Hex do svojej diskografie novinku s názvom Ty a ja. Páni si pri jej tvorbe dali záležať predovšetkým na kvalite.

"Chceli sme, aby každá nová pesnička obstála a myslím, že sa to aj podarilo," povedal spevák Ďuďo. Vznik jednotlivých skladieb však nebol vôbec bezproblémový. "Jednu sme menili dvakrát ale veľmi dôkladne. Najprv znela ako Slobodná Európa, potom ako U2 a dnes znie asi ako Duran Duran," dodáva Ďuďo so smiechom.

Ako si s tým poradili páni z Hexu budete počuť už o dva dni. Na albume nájdete aj dueto Prepadlisko s Janou Kirscher, pesničku Nekonečný príbeh nahratú spolu s Čechomorom alebo skladbu Dýchaj, dýchaj s Tomášom Slobodom. O texty sa tradične postaral gitarista Fefe. Pripustil, že písať pre skupinu, ktorá je na scéne viac ako 20 rokov, nie je vôbec jednoduché: "Nemáme veľa možností. Buď sa budeme hrať na intelektuálov a spievať o tom, ako zachrániť svet, ale to som nikdy nemal rád. No a potom zostávajú ešte témy láska, alkohol a žúrovanie, ale aj pri nich hrozí, že sa vyčerpajú."

Členovia skupiny Hex a na piatok tešia nielen preto, že sa album, na ktorom pracovali takmer dva roky, konečne dostane k fanúšikom, ale aj kvôli spomínanému koncertu v bratislavskej Inchebe.


Hex: Album je hotový a v piatok ho uvedieme do života

Album Ty a ja bude na Hudba.sk možné stiahnuť v sekcii MP3 Albumy, kde už svoje novinky ponúkajú kapely a interpreti ako The Swan Bride, Polemic, Miro Šmajda či najnovšie Billy Barman. Na rozdiel od nich však Hexáci umožnia fanúšikom stiahnuť si album aj zdarma - len za cenu spätnej SMS s kódom. Tí, ktorí sa rozhodnú za album zaplatiť v niektorej zo zvyšných troch cenových hladín, budú mať okrem dobrého pocitu aj možnosť vyhrať gitaru. Alebo "austrálsku" gitaru?


Hex: O možnosti stiahnutia albumu TY A JA a súťaži o "austrálsku" gitaru

Krstiť sa síce v piatok ešte nebude, kapela sa však pred headlinerom T-Mobile Music City Bratislava 2010, britskou elektro-rockovou legendou Apollo 440, ktorá ponúkne ochutnávku z pripravovaného albumu, rozhodne nenechá zahanbiť. Okrem už známej skladby Nočná pieseň, ktorá nebude chýbať na albume Ty a ja, by malo v absolútnej live premiére odznieť aj niekoľko ďalších noviniek.


Hex: Nočná pieseň bude na albume + hranie nových skladieb

Skladby z nového albumu Ty a ja, na ktorého produkcii sa podieľal aj Tomáš Sloboda (Le Payaco, Sounds Like This), vznikali počas dvoch rokov v rôznych štúdiách. O ich finálnu podobu sa zaslúžil producent a líder skupiny Lavagance Marek Rakovický.


Hex: O nahrávaní a produkcii albumu a spolupráci s Marekom Rakovickým

A na záver neodolateľná výzva: "Zaplaťte za naše nové CD a vyhrajte jednu z našich gitár, my ju teraz podpíšeme..."


Hex podpisuje gitaru pre víťaza (v pozadí hrá Nočná pieseň)

--
Text: Patrik Marflák + PR
Video: Vladimír Labát - Zoznam.sk

Súvisiaci interpreti: Hex