Americká country-popová hviezda Taylor Swift absolvuje v roku 2011 veľké svetové turné. Odštartuje ho 9. februára koncertom v Singapure. V rámci Ázie sa ukáže aj v Južnej Kórei, Japonsku, na Filipínach a v Hongkongu. Od 6. do 30. marca uvidia vtedy už 21-ročnú speváčku fanúšikovia v Európe. Taylor Swift vystúpi postupne v Bruseli, Rotterdame, Oslo, Oberhausene, Miláne, Paríži, Madride, Birminghame, Belfaste, Dubline, Manchestri a Londýne.

Koncom mája mladá hviezda odštartuje americkú časť turné. V Severnej Amerike bude koncertovať od 27. mája až do 8. októbra, pričom tam absolvuje dovedna 56 vystúpení. Celkovo v roku 2011 odohrá 75 koncertov v 16 krajinách a určite bude atakovať pozíciu najziskovejšieho turné v roku. Na celom svete speváčka predstaví svoje tri štúdiové albumy - eponymný debut z roku 2006, úspešnú nahrávku Fearless (2008) a tiež čerstvý album Speak Now (2010).

Ostatné svetové turné k nahrávke Fearless zarobilo za 15 mesiacov 63,7 milióna amerických dolárov. Taylor Swift si naživo pozrelo 1,139 milióna ľudí.

Informáciu zverejnila webová stránka billboard.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Taylorswift.com

Súvisiaci interpreti: Taylor Swift