Presne na 30. výročie smrti legendárneho speváka Johna Lennona, 8. decembra, uvedie bratislavské divadlo GUnaGU premiéru hry Viliama Klimáčka John Lennon je mŕtvy a ja sa tiež necítim najlepšie. Hra je poctou hudobníkovi, ktorý ovplyvnil milióny ľudí na celom svete nielen hudbou, ale i spoločenskými postojmi. Klimáček, autor hry a režisér v jednej osobe, ponúkne publiku pohľad na fenomén Lennona cez ľudí, ktorých hudba The Beatles dokáže nadchnúť aj takmer po päťdesiatich rokoch od ich vzniku.

Dej hry sa začína v búrlivom roku 1968 v Londýne, pokračuje v indickej Kalkate v deň Lennonovej smrti - 8. decembra 1981 a končí v súčasnosti v malej dedine na Slovensku. Originálnu scénu pripravila výtvarníčka Renáta Ormandíková.

Štyria herci - Darina Abrahámová, Zuzana Porubjaková, Renáta Ryníková a Tomáš Palonder, známy aj z hudobných formácií Love 4 Money a Bruno Benetton Free Band, postupne hrajú dvanásť postáv, ktorých život vedome či nevedome ovplyvnil Lennon a jeho hudba.

Autori inscenácie sľubujú čiernu komédiu, ktorá vystihuje nádeje aj absurditu šesťdesiatych rokov - obdobia, ktoré dodnes inšpiruje svojou kreativitou či živelnosťou. Po premiére uvedie GUnaGU novú hru Viliama Klimáčka John Lennon je mŕtvy a ja sa tiež necítim najlepšie aj 10., 11. a 16. decembra vo svojom sídle na Františkánskom námestí 7 v Bratislave vždy so začiatkom o 19:30.

--
Zdroj: SITA
Foto: Johnlennon.com

Súvisiaci interpreti: The Beatles, John Lennon