Bratislavská estrádna hala PKO bude už v piatok 3. decembra o 19:00 hostiť putovný jednodňový festival Rockové mrazenie 2010, v rámci ktorého sa na pódiu objaví aj fenomenálny český pesničkár Xindl X. Na 7. ročníku festivalu sa pokúsi hudobník so slovenskými koreňmi fanúšikov presvedčiť, že nedávne ocenenia spevák roka na musiq1 awards a skokan roka v ankete Český slavík neboli náhodné.

Ondřej Ládek – také je jeho civilné meno - tvorí "auto-protest-songy", v ktorých kombinuje hip-hopové frázovanie s folkom, jazzom a blues. Ťažiskom sú najmä texty, v ktorých ponúka osobnú výpoveď ale predovšetkým iróniu. To všetko ponúkne aj na hudobnom festivale Rockové mrazenie spoločne so svojou doprovodnou skupinou, ktorú tvoria Dalibor Cidlinský jr. (klávesy, banjo, gitara), Jan Cidlinský (basgitara) a David Landštof (bicie).

K presadeniu sa mu vo veľkej miere pomohli hudobné videá a internet - jeho hitovku Anděl, v ktorej videoklipe účinkuje aj slovenská herečka Táňa Pauhofová, videlo doteraz na Youtube viac ako 5 miliónov fanúšikov. Ďalšími úspešnými klipmi sú Dysgrafik, v ktorom si zahral Martin Dejdar, a z druhého albumu Praxe relativity duet s Olgou Lounovou Láska v housce. V novembri predstavil svoj zatiaľ posledný videoklip ku skladbe Chemie.


Xindl X - Chemie

Okrem Xindla sa môžete v piatok 3. decembra tešiť na skupiny Tublatanka, Kiss Forever Band, Walda Gang a Bank of Joe. Festival Rockové mrazenie má už tradične aj charitatívny rozmer - tento rok poputuje časť z výťažku zo vstupného pre nevidiace a slabozraké deti zo Spojenej školy internátnej v Levoči.

Rockové mrazenie 2010
3. decembra 2010 od 19:00
Estrádna hala PKO, Bratislava

Line-up:
Bank of Joe
Kiss Forever Band
Walda Gang
Tublatanka
Xindl X

Vstupné:
7 € v predpredaji (Ticketportalsk, Eticketpro.sk, Ticket-art.sk, Ticketstream.sk)
10 € na mieste
VIP na balkóne: 20 €

Informácie pre Hudba.sk poskytol Ján Kakaščík, PR manažér festivalu Rockové mrazenie 2010. Viac na www.rockovemrazenie.sk.

--
Foto: Last.fm/music/Xindl+X

Súvisiaci interpreti: Xindl X