Popová skupina Take That sa udržala na prvom mieste v britskom albumovom rebríčku. S nahrávkou Progress (2010) už v rámci minulého vydania UK Chartu prekonala niekoľko rekordov. Tento album sa stal napríklad na Britských ostrovoch v rámci prvých siedmich dní najpredávanejším za posledných 13 rokov. Prvým singlom z nahrávky Progress je skladba The Flood, album obsahuje celkovo 11 piesní.

Take That v aktuálnom vydaní na čelo nepustili ďalšie dva ostrovné boybandy. Na druhej priečke je prvý z nich - skupina JLS s novinkou Outta This World (2010). Druhý štúdiový album "produktu" talentovej súťaže X Factor predznamenali single The Club Is Alive a Love You More, pričom oba sa dostali na vrchol britského singlového rebríčka.

Ďalší boyband Westlife štartuje s čerstvým albumom Gravity (2010) na trojke. Írska štvorica obsadila s prvými siedmimi štúdiovkami, na ktorých bol väčšinou ich vlastný materiál, iba prvé alebo druhé miesto. Aktuálna tretia priečka je tak pre nich vlastne najhorším umiestnením v kariére. Z trojky na štvrté miesto v UK Charte klesla škótska speváčka Susan Boyle s nahrávkou The Gift (2010). Prvú päťku uzatvára barbadoská hviezda Rihanna s albumom Loud (2010).

Na čelo britského singlového rebríčka sa dostala pieseň Heroes, ktorú naspievali finalisti siedmej série britskej edície súťaže X Factor. Coververzia Davida Bowieho je charitatívnou skladbou, výťažok z jej predaja poputuje na konto organizácie Help for Heroes. Už na druhom mieste v rebríčku je speváčka Ellie Goulding so skladbou Your Song. Tá je coververziou 40 rokov starej balady od Eltona Johna a 23-ročná Goulding s ňou uspela najmä preto, že pieseň v jej podaní použili v reklame. Minulotýždňová jednotka - singel Love You More od JLS je aktuálne tretia.

Druhá najlepšia novinka, pieseň Thinking of Me, sa nachádza na štvorke a jej autorom je 26-ročný anglický spevák Olly Murs. Ten v rebríčku v druhej polovici septembra bodoval na piatej priečke so singlom Please Don’t Let Me Go, čo znamená, že s novou skladbou si vytvoril svoje osobné maximum. Prvú päťku uzatvára Rihanna so singlom Only Girl (In The World), ktorý pochádza z jej novej štúdiovej nahrávky Loud (2010). Speváčka má v Top 10 ešte jednu pieseň, konkrétne na desiatej priečke skladbu What's My Name, v ktorej hosťuje kanadský rapper Drake.

Britský rebríček albumov (21. novembra 2010 - 27. novembra 2010):

1. Take That - Progress
2. JLS - Outta This World
3. Westlife - Gravity
4. Susan Boyle - The Gift
5. Rihanna - Loud
6. Andre Rieu a Johann Strauss Orchestra - Moonlight Serenade
7. Bon Jovi - Greatest Hits
8. Kings of Leon - Come Around Sundown
9. Pink - Greatest Hits... So Far !!!
10. Michael Bublé - Crazy Love

Britský rebríček singlov (21. novembra 2010 - 27. novembra 2010):

1. X Factor Finalists 2010 - Heroes
2. Ellie Goulding - Your Song
3. JLS - Love You More
4. Olly Murs - Thinking of Me
5. Rihanna - Only Girl (In The World)
6. Take That - The Flood
7. Far East Movement - Like A G6
8. Katy Perry - Firework
9. Adele - Make You Feel My Love
10. Rihanna featuring Drake - What's My Name

Informáciu zverejnila webová stránka Theofficialcharts.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Takethat.com

Súvisiaci interpreti: Take That