Legendárna americká speváčka Aretha Franklin má za sebou úspešnú operáciu, z ktorej sa momentálne zotavuje. Zdravotné problémy, pre ktoré hviezda soulu a jazzu musela zákrok podstúpiť, však stále nikto nešpecifikoval. "Operácia bola veľmi úspešná. Boh to má stále pod kontrolou. Mala som vynikajúcich lekárov a sestričky," uviedla 68-ročná speváčka, ktorú operovali vo štvrtok v Detroite.

Kráľovná soulu zrušila začiatkom novembra pre pretrvávajúce zdravotné problémy všetky vystúpenia až do mája 2011. Nepredstaví sa nielen na koncertoch, zrušila aj všetky ostatné vystúpenia vrátane rôznych večierkov a ceremoniálov. V Detroite ju pre zdravotné problémy hospitalizovali už v októbri, prepustili ju po niekoľkých dňoch.

Jediné tohtoročné potvrdené zranenie hviezdy pochádza z 1. augusta, kedy si Franklin zlomila rebrá a mala bolesti brucha, následkom čoho zrušila účasť na dvoch koncertoch v newyorskom Brooklyne.

Držiteľka 18 cien Grammy má na svojom konte viac ako 30 albumov. Zatiaľ poslednú štúdiovú nahrávku So Damn Happy vydala v roku 2003.

Informáciu zverejnila webová stránka people.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Last.fm/music/Aretha+Franklin

Súvisiaci interpreti: Aretha Franklin