Počas najbližších dvoch decembrových víkendov sa v Košiciach uskutoční ďalší ročník akcie DJ At Work zaujímavého nielen pre DJov a producentov elektronickej hudby ale aj pre všetkých priaznivcov DJingu a tanečnej hudby. V rámci podujatia sa už tento piatok 10. decembra v Starej sladovni predstaví brazílske duo Drumagick.

Už dnes pritom odštartoval a do piatku (10.12.) potrvá trojdňový producentský workshop, kde sa účastníci môžu naučiť používať Ableton, Logic či Fruity Loops s lektormi, ktorí v piatok vystúpia na verejnej party - Drumagick, Kubo & Flautistar a ďalší. V rámci podujatia DJ At Work sa budú v najbližších dňoch konať i ďalšie workshopy zamerané na DJing, produkciu, scénografiu či turntablizmus. V posledne menovanej kategórii sa 18. decembra uskutoční aj DJský battle. Viac informácií nájdete na konci článku.

Zoskupenie Drumagick tvoria bratia Jr. Deep a Guilherme Lopes, ktorí sú považovaní za korunných princov brazílskeho drum&bassu a patria v tomto žánri tanečnej hudby medzi svetovú špičku. Bratia Lopesovci však zďaleka nehrajú len drum&bass - vo svojich setoch kombinujú moderné beaty s brazílskou hudbou 60. a 70. rokov, sambou a ďalšími tradičnými štýlmi. Vlastnou produkciou veľmi úspešne nadväzujú na svojich známejších rodákov ako DJ Marky, DJ Patife a XRS. DJské duo, ktoré je na scéne už od 90. rokov, je známe nielen svojimi energetickými skladbami, ale aj tým, že remixovali hudbu k oscarovému filmu Mesto bohov (2003).

V piatok 10. decembra sa predstavia v rámci európskeho turné Dance Box Tour 2010 v Starej sladovni v Košiciach. Spolu s Drumagick sa na hlavnom pódiu venovanom prevažne drum&bassu predstavia aj slovenskí producenti Smote a Blue Motion, Kubo & Flautistar, Dolyx & Remo a Mirage 62. Na druhom stagei zahrajú pravidelné beaty house music Milosh, Kamil Sagan & Googs, DJ Voks, Dead Janitor, či One Man Project. Vstupné na piatkovú akciu je stanovené na 3€ do 22:00 a neskôr 5 €. Pre účastníkov akreditovaných na workshopy je vstupné do 22:00 free, neskôr 2€.

Záujemcovia o DJing, scénografiu, produkciu či turntablizmus sa stále môžu prihlásiť na workshopy, ktoré budú prebiehať tento a nasledujúci týždeň pod vedením skúsených a renomovaných lektorov zo Slovenska ale aj zo zahraničia. Podrobný rozpis workshopov a lektorov nájdete na domovskej stránke projektu - www.multi-kulti.sk.

V rámci podujatia DJ At Work sa uskutoční aj celoslovenská súťaž turntablistov - DJ battle - ktorá sa uskutoční v sobotu 18. decembra. Hlavou poroty bude tento rok J-Bounce (DE) - člen svetoznámeho zoskupenia Lordz of Fitness - ktorý tiež odovzá hlavnú cenu víťazovi. DJi budú okrem titulu najlepšieho turntablistu Slovenska pre rok 2010 súťažiť aj o hodnotné ceny. Víťaz získa ročný sponzoring v podobe oblečenia od 12Roll Community a kontroler Traktor X1 od spoločnosti Native Instruments. Druhý v poradí získa prenosky Ortofon Concorde Pro S a tretí slúchadlá Sirus hpx 2000 a slipmaty Zomo. Prihlášku nájdete na oficiálnom webe podujatia.



Redakciu Hudba.sk informovala Miroslava Šimková, PR manažérka podujatia DJ At Work 2010. Viac na www.multi-kulti.sk

--
Foto: Myspace.com/drumagick