Americká speváčka Kimberly Davis, ktorá s hitom Get Up úspešne bodovala v rebríčku Billboard, prijala pozvanie bubeníka Martina Valihoru na Slovensko. Počas deväťdňovej návštevy sa predstaví na miniturné v štyroch mestách - v Košiciach (9.12.), Spišskej Novej Vsi (10.12.), Trnave (11.12.) a Bratislave (13.12.).

Americká speváčka Kimberly Davis, ktorá s hitom Get Up úspešne bodovala v rebríčku Billboard, prijala pozvanie bubeníka Martina Valihoru na Slovensko. Počas deväťdňovej návštevy sa predstaví na miniturné v štyroch mestách - v Košiciach (9.12.), Spišskej Novej Vsi (10.12.), Trnave (11.12.) a Bratislave (13.12.).<--break-->

"Momentálne pôsobím najmä na Slovensku, preto sa snažím pozývať kvalitných hudobníkov zo zahraničia sem k nám," prezradil svetoznámy slovenský bubeník Martin Valihora, ktorý mal počas rokov koncertovania po celom svete možnosť spolupracovať s najväčšími menami svetového jazzu ako Ron Affif, Don Grusin, Hiromi, Anthony Jackson, Lee Ritenour či Dan Brantigan Quartet. Jeho pozvanie na Slovensko v posledných mesiacoch prijali legendárny bubeník Alex Acuna, gitarista Per Mathisen, nórska speváčka Caroline Hitland či maďarská jazzová hviezda Kozma Orsi.

Najnovší slovensko–americký projekt svetoznámeho inštrumentalistu má názov NYC Unit. Vznikla zo spolupráce prvotriednych muzikantov, ktorí účinkujú so svetovými hviezdami populárnej hudby. Žánrovo sa zameriava na repertoár súčasnej hudby i starších hitov z 70., 80. a 90. rokov v žánroch funk, R&B a pop.

Práve s touto formáciou sa v najbližších dňoch na štyroch exkluzívnych koncertoch predstaví Kimberly Davis, ktorú v USA preslávila spolupráca s Whitney Houston, Mary J. Blige, Aliciou Keys, Mariah Carrey, Robom Thomasom i skupinou Kool and the Gang. Okrem Valihoru ju bude na koncertoch sprevádzať talentovaný gitarista Michal Bugala a ďalší dvaja New Yorčania - basgitarista Mark Kelley, ktorý je bývalým spolužiakom Martina Valihoru, a klavirista Vince Jackson, ktorý spolupracoval napríklad s Jennifer Lopez, Celine Dion, Missy Eilliot či Mary J. Blige.


Kimberly Davis - Get Up

Termíny koncertov NYC Unit na Slovensku:

9. december - Košice, Spoločenský pavilón (Tr. SNP)
10. december - Spišská Nová Ves, Zio Bar (Hviezdoslavova 5)
11. december - Trnava, Cube Fashion bar (Ľudová 38)
13. december - Bratislava, Music Gallery u Dežmára (Klariská 1)

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová, manažérka Martina Valihoru.