Legendárna americká speváčka Aretha Franklin, ktorá minulý týždeň v Detroite podstúpila operačný zákrok, má údajne rakovinu pankreasu. V stredu o tom informovali viaceré médiá s odvolaním sa na jej nemenovaného príbuzného. Oficiálne jej rodina diagnózu stále nepotvrdila.

Faktom však zostáva, že 68-ročná Kráľovná soulu zrušila začiatkom novembra pre pretrvávajúce zdravotné problémy všetky vystúpenia až do mája 2011. Nepredstaví sa nielen na koncertoch, zrušila aj ostatné vystúpenia vrátane rôznych večierkov a ceremoniálov. Speváčka by v prípade rakoviny pankreasu musela bojovať s mimoriadne nepriaznivými štatistikami úmrtnosti na toto ochorenie. Až 95 percent pacientov s rakovinou pankreasu totiž zomrie do piatich rokov od stanovenia diagnózy. Hollywoodsky herec Patrick Swayze zomrel na ten istý druh rakoviny vlani v septembri.

Aretha Franklin, ktorá vlani v januári spievala na inaugurácii Baracka Obamu do kresla amerického prezidenta, je držiteľkou 18 cien Grammy. Speváčka svojou tvorbou ovplyvnila také hviezdy ako Mariah Carey, Whitney Houston, Alicia Keys alebo Beyoncé. Na svojom konte má viac ako 30 albumov. Zatiaľ poslednú štúdiovú nahrávku So Damn Happy vydala v roku 2003.

--
Zdroj: SITA
Foto: Last.fm/music/Aretha+Franklin

Súvisiaci interpreti: Aretha Franklin