Obľúbený festival Žákovic Open tentokrát umiestnil svoje zimné vydanie do klubov MMC a Randal. Prirodzené a pre návštevníkov pohodlné prepojenie týchto klubov (prípadne aj so zapojením Hopkirku, ktorý hostil druhý stage na nedávnom zimnom Uprisingu) ponúka možnosť usporiadať v Bratislave klubový festival, na ktorom si na svoje príde skutočne každý. Avšak pri nižšej návštevnosti hrozí, že oba priestory budú zívať (polo)prázdnotou. Zimný Žákovic bol v tomto smere takpovediac "na hrane" - ponúkol skvelý program, ktorý si užili stovky fanúšikov, avšak pri spojení dvoch klubov ich mohlo byť aj viac.

Okrem koncertov Hudby z Marsu, Vypsanej fiXy či kapely Billy Barman s recesistom Hafnerom priniesol siedmy ročník Zimného Žákovic Open aj prekvapenie - All Stars Open Band, v ktorom sa stretli kamaráti hrajúci vo viacerých známych kapelách.

V lineupe slovenskej superskupiny bola vopred avizovaná účasť Juraja Vitéza (ex Le Payaco, Slobodná Európa), Yxa (Hex), Vesla (Vetroplach), Medveďa (Para), Tomkyho (Diego, Vetroplach) a frontmana Tomáša Slobodu (ex Le Payaco, Sounds Like This). Nakoniec sa spolu s nimi na pódiu objavili aj Lasky (Para), Mišo Kaščák (Bez ladu a skladu), Jozef Vrábel (Vetroplach, Billy Barman), Robo Roth, Whisky (Slobodná Európa), Koňyk (Zóna A) či Andreas (Talkshow).

V podaní All Stars Open Band a jej hostí zazneli najmä covery skladieb svetových kapiel ako Blur (Coffee and TV), U2 (Vertigo), Queens of the Stone Age (No One Knows), Red Hot Chili Peppers (Give It Away), The Kinks (You Really Got Me), The Rolling Stones (Jumpin' Jack Flash) alebo The Clash (Rock the Casbah). Záverečným kúskom koncertu, ktorý možno považovať za vrchol celého podujatia, bola skladba Come Together od The Beatles, v ktorej sa spoločne predstavili všetci hosťujúci vokalisti.


All Stars Open Band - Come Together

V klube MMC zahrali aj nováčikovia The Lovely Pimps, Randal FM_Stage zase predstavil kapely The Ills, The Swan Bride, Datasystem a Diego. Organizačne bolo podujatie na vynikajúcej úrovni, snáď všetku smolu vychytal Matej Rafa z The Swan Bride, ktorému počas koncertu "odišli" dva mikrofóny.



--
Foto a video: Igor Daniš