Jeden z najvýznamnejších českých letných festivalov zverejnil prvé potvrdené mená zahraničných hviezd pre ročník 2011. V poradí už jedenásty Sázavafest privíta miláčikov domáceho publika Kosheen, francúzsky projekt Nouvelle Vague aj britskú nu soulovú kapelu Belleruche. Z českých kapiel sa predstavia napríklad Monkey Business, J.A.R., Tomáš Klus, Nightwork a Mandrage.

Bristolská elektronická formácie Kosheen sa na Sázavafest vracia po štyroch rokoch, kedy sa pri ich účasti festival úspešne presunul z pôvodného mesta Sázava do Kácova. Zhodou okolností sa bude Sázavafest sťahovať aj pri ich druhej návšteve. Ročník 2011 sa uskutoční v kultúrnom centre Posázavia - v šestnásťtisícovom meste Benešov.

"Hlavným dôvodom presunu je bezpečnosť návštevníkov,“ vysvetluje riaditeľ festivalu Pavel Kloupar. "Po skúsenostiach z vlaňajška, kedy pri povodniach rieka Sázava priamo ohrozovala areál festivalu v Kácove, nechceme riskovať bezpečnosť návštevníkov. Aj napriek nemalým investíciám do terénnych úprav, ktoré boli v uplynulých rokoch realizované, stále hrozí nekontrolovateľné zavodnenie areálu, ktoré je pre festival príliš riskantné."

Ďalším dôvodom presunu je aj lepšia dopravná dostupnosť festivalu a kvalitnejší servis. Hlavný vchod do areálu bude v Benešove umiestnený len 300 metrov od autobusovej a vlakovej stanice, navyše je to hlavná vlaková trasa z južných Čiech do Prahy. "Chápeme, že si už fanúšikovia v Kácove zvykli, ale veríme, že tento presun bude prínosný," hovorí Kloupar. "Benešov je veľké mesto v mnohými možnosťami, návštevníci tu budú mať väčší komfort."

Starosta mesta Jaroslav Hlavnička dodáva: "Oproti Kácovu môžu návštevníci v Benešove využiť škály obchodov a reštaurácií, hotelovú sieť i ubytovne, samozrejmosťou sú aj bankomaty. V horúcich dňoch sa navyše budú môcť schladiť v bazéne." Príjemným doplnkom pre návštevníkov môže byť aj niekoľkominútová prechádzka do lona krásnej posázavskej prírody - teda do rozľahlého lesoparku s veľkým rybníkom pri zámku Konopiště.

Jedenásty ročník Sázavafestu sa koná tradične v prvý augustový víkend, teda v termíne 4. až 7. augusta 2011. Predpredaj vstupeniek bol spustený už 1. decembra za zvýhodnenú cenu 550 Kč + poplatky. Vstupenky sú v predaji v predpredajných sieťach Ticketpro a Eventim, na Slovensku za 20 eur v sieti Ticketpro. Množstvo vstupeniek za túto akčnú previanočnú cenu je limitované počtom 2000 kusov. Vstupenky je možné zakúpiť aj v hudobnej predajni Jiří Pekař - hudební nástroje na Masarykovom nám. 222 v Benešove.

Redakciu Hudba.sk informovala Katarína Straková. Viac na oficiálnom webe Sazavafest.cz.

--
Foto: Myspace.com/kosheen1

Súvisiaci interpreti: Kosheen