Fínska speváčka Tarja Turunen, známa z pôsobenia v skupine Nightwish, sa v decembri nepredstaví na dvoch slovenských koncertoch. Tridsaťtriročná sopranistka mala dnes vystúpiť v Športovej hale Olympia v Nitre a v sobotu 18. decembra v Ružomberku (Športová hala Koniareň).

Ako dôvod neuskutočnenia koncertov v decembrových termínoch koncertná agentúra EPG Rock On! uvádza technické príčiny. "V Nitre bol problém s výškou rampy, nezmestila sa do haly. V Ružomberku sme koncert museli taktiež preložiť, lebo odohrať jeden koncert teraz a druhý neskôr nepripadá do úvahy," povedal v rozhovore pre agentúru zástupca spoločnosti EPG Rock On! Ján Poliak. Okrem Turunen na koncertoch mala vystúpiť aj nemecká powermetalová kapela Freedom Call a francúzske formácie Benighted Soul a Kells.

Náhradné termíny a miesta koncertov by mali oznámiť prostredníctvom stránok siete Ticketportal v najbližšej dobe. Agentúra EPG Rock On! preložila v novembri taktiež z technických príčin na február štyri koncerty anglického speváka a gitaristu Chrisa Normana, ktorý odštartoval svoju kariéru v skupine Smokie. V novembri musela tá istá agentúra úplne zrušiť vystúpenie priekopníka elektronickej hudby Jeana Michela Jarrea v Košiciach. Pred zrušením bol tento avizovaný koncert už raz preložený a to z 28. mája na 16. novembra.

Louis Hallonet z Aero Productions zastupujúci Jarrea vtedy agentúru SITA informoval, že dôvodom zrušenia koncertu boli nesplnené finančné záväzky zo strany slovenského usporiadateľa - spoločnosti EPG Rock On! Zástupca EPG Rock On! Ján Poliak povedal, že manažmentu Jarrea navrhol kompromisné riešenie vzniknutej situácie, no ten na návrh nepristúpil.

--
Zdroj: SITA
Foto: Magdaléna Vinterová - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Nightwish, Tarja Turunen