Americký raper Talib Kweli predstavil tracklist svojho v poradí piateho sólového albumu s názvom Gutter Rainbows, ktorý vyjde 25. januára. Na nahrávke, ktorej názov je inšpirovaný románom Kto chytá v žite od J. D. Salingera, sa bude nachádzať celkovo 14 skladieb.

Ako hostia sa na nej predstavia napríklad Sean Price zo skupiny Heltah Skeltah, Jean Grae alebo Chace Infinite, o produkcie sa okrem iných postarali Marco Polo, Khrysis, 88-Keys, M-Phazes, Shuko alebo Oh No.

Talib Kweli, celým menom Talib Kweli Greene, debutoval v roku 1998 spoločným albumom s raperom Mos Defom s názvom Mos Def & Talib Kweli Are Black Star. O dva roky neskôr vydal s producentom Hi-Tekom nahrávku Train Of Thought.

Jeho sólový debut s názvom Quality vyšiel až v roku 2002, po ňom nasledovali nahrávky The Beautiful Struggle (2004), Right About Now (2005) a Eardrum (2007). V rovnakom roku ako posledný spomínaný album vydal Kweli aj nahrávku Liberation s producentom Madlibom. Zatiaľ poslednou Kweliho štúdiovkou je druhý album Reflection Eternal s názvom Revolutions Per Minute, ktorý sa dostal na pulty predajní 18. mája tohto roka. Okrem albumu Gutter Rainbows pracuje v súčasnosti Kweli aj na svojej šiestej štúdiovke, ktorá ponesie názov Prisoner of Conscience.

Tracklist albumu Talib Kweli - Gutter Rainbows:
01. After The Rain
02. Gutter Rainbows
03. So Low
04. Palookas f. Sean Price
05. Mr. International f. Nigel Hall
06. I’m On One
07. Wait For You f. Kendra Ross
08. Ain’t Waiting f. Outasight
09. Cold Rain
10. Friends & Family
11. Tater Tot
12. How You Love Me f. Blaq Toven
13. Uh Oh f. Jean Grae
14. Self Savior f. Chace Infinite

--
Zdroj: SITA
Foto: Last.fm/music/Talib+Kweli

Súvisiaci interpreti: Talib Kweli