Kanadská alternatívno-rocková skupina Arcade Fire je vďačná za to, že nie je kapelou jedného popového rádiového hitu. Formácia združená okolo lídra Wina Butlera si cení svojich fanúšikov, ktorí na ich koncerty nechodia len pre vybrané skladby. "Som naozaj šťastný, že naše publikum má k našej hudbe odlišný vzťah ako majú priaznivci Katy Perry k jej tvorbe. To znamená, že nečakajú iba na jeden hit a ostatné piesne s nimi ani nehnú," povedal 30-ročný Butler.

Rodák z Kalifornie zároveň vyjadril želanie, aby ich aktuálny album The Suburbs (2010) bol "trvalkou", teda aby ho ľudia počúvali aj o niekoľko rokov. "Táto nahrávka je príbehom, ktorý sme chceli vyrozprávať. Je z kategórie albumov, ku ktorým sa po desiatich rokoch vrátite a v piesňach objavíte nové čaro," dodal Butler.

Album The Suburbs vyšiel v auguste a kapela z neho zatiaľ vydala tri single - The Suburbs / Month of May, We Used to Wait a Ready to Start. Tretia štúdiovka Arcade Fire dobyla britský rebríček albumov aj americký Billboard 200 a vyslúžila si všeobecnú priazeň kritikov. To sa prejavilo aj v koncoročných rebríčkoch prestížnych hudobných médií - The Suburbs je najlepším albumom roka 2010 podľa Q magazine, na druhú priečku ho zaradili kritici z NME, Billboardu, Relevant Magazinu a Stereogum.com, tretie miesto má podľa magazínu Spin. Rolling Stone ho vo svojom koncoročnom rebríčku zaradil na štvrté miesto. Kapela je za svoju novinku nominovaná aj na tri ceny Grammy vrátane najprestížnejšej kategórie Album roka.


We Used to Wait live


Arcade Fire - The Suburbs (A video by Spike Jonze)


Arcade Fire - Ready to Start

Informáciu zverejnila webová stránka music-news.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/arcadefireofficial

Súvisiaci interpreti: Arcade Fire