Britská alternatívno-rocková formácia Elbow oznámila, že jej piaty štúdiový album sa bude volať Build A Rocket Boys!. Hudobníci okrem toho zverejnili aj dátum vydania nahrávky. Nasledovník úspešnej nahrávky The Seldom Seen Kid (2008) vyjde 7. marca.

Frontman skupiny Guy Garvey ešte v auguste povedal, že nový album bude o dospievaní. "Niekoľko týždňov som nevedel, či to nakoniec bude dobré alebo nie. Teraz môžem povedať, že som šťastný," uviedol aktuálne pre BBC 6 Music líder päťčlennej kapely z Bury. Kapela novinku nahrávala v Blueprint Studios v Salforde pod producentským dohľadom klávesáka Craiga Pottera. Konečný zoznam piesní zatiaľ nie je známy. Elbow však prezradili, že na novinke využili aj služby manchesterského speváckeho súboru Halle Youth Choir, ktorý bol súčasťou ich koncertu v Manchestri v roku 2009.

Kapela Elbow získala v roku 2008 prestížnu Mercury Prize za ich štvrtý štúdiový album The Seldom Seen Kid. Všetky štyri doteraz vydané albumy sa umiestnili v top 20 britského albumového rebríčka. K najznámejším singlom patria piesne Forget Myself, Grounds for Divorce či One Day Like This.

Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Andy Whitton - Myspace.com/elbowmusic

Súvisiaci interpreti: Elbow