Jedna z najznámejších tribute kapiel na svete - The Australian Pink Floyd Show (TAPFS) - zavíta začiatkom februára do dvoch najväčších slovenských miest už s novým členom. Repertoár legendárnej anglickej skupiny Pink Floyd predstaví aj gitarista David Domminney Fowler. Hudobník pred angažmánom v TAPFS hrával so skupinami ako Feeder a Coldplay.

"Pink Floyd som objavil, keď som mal asi trinásť rokov a počul som pieseň Division Bell. Ako štrnásťročný som donútil svoju kapelu hrať floydovské piesne, ktoré pravdepodobne nezneli príliš dobre, ale každý musí niekde začať," prezradil Fowler. TAPFS videl po prvý raz v roku 1998 v Blackheath Concert Hall. Na tomto koncerte povedal svojmu kamarátovi, že raz sa k tejto formácii pridá. "Nikdy by sa mi ani len nesnívalo, že by sa to mohlo splniť. Je to asi osud," povedal muzikant.

S bubeníkom TAPFS Paulom Bonneym si podľa jeho vlastných slov hneď sadli. Kapele krátko nato predstavil basgitaristu Rogera Glovera z Deep Purple, s ktorým v tom čase nahral singel. "Myslím si, že toto mi pomohlo. Potom sme večerali s producentom Steveom Macom a bolo to. Už som bol skoro v skupine, hoci ešte nie celkom," dodal Fowler. Muzikant, ktorý má z tvorby Pink Floyd najradšej skladby Sorrow a Money, sa už teší ako si na koncertoch TAPFS bude robiť žarty z výšky Paula Bonneyho a tiež na to, že opäť zarobí na hraní piesní od Pink Floyd.

Formácia The Australian Pink Floyd Show sa v bratislavskej Inchebe predstaví 2. februára a v košickej Steel Aréne o deň neskôr. Vstupenky na predstavenia sú stále v predpredaji. Na vystúpenie v hlavnom meste Slovenska stoja 30 až 80 eur, na šou v metropole východu 29 až 69 eur.

Revival zoskupenie pochádzajúce z mesta Adelaide funguje už od roku 1988. Kapele sa podarilo v podstate ako jedinej obnoviť vzhľad, atmosféru a zvuk koncertov Pink Floyd, pričom na koncertoch využívajú lasery, obrovské obrazovky s inteligentnými svetlami a iné rekvizity. TAPFS sú známi na celom svete a podporuje ich aj David Gilmour z Pink Floyd.

Tento rok začali koncertovať s novým programom s názvom Big Pink - Greatest Hits, ktorý predstavia aj na Slovensku. V Bratislave a Košiciach v rámci neho určite zaznejú hity ako Comfortably Numb, Hey You, Wish You Were Here, Another Brick In The Wall, Dogs, Money, Run Like Hell, Time či Great Gig in the Sky.


Pink Floyd - Money

Agentúru SITA informovala za Ticketportal Ivana Hudecová.

--
Zdroj: SITA
Foto: Aussiefloyd.com

Súvisiaci interpreti: The Australian Pink Floyd Show