Bratislavská kapela Noisecut poňala rok 2010 oproti predchádzajúcim dvom rokom viac oddychovo. O čo menej ju však bolo vidieť na pódiách, o to viac času venovala skúšaniu a tvorbe nových vecí. Prvou "lastovičkou" z pripravovaného albumu je úspešný singel Mariena, ktorý vznikol v spolupráci s J. B. Kladivom.

"V 2009 sme to trochu prehnali s rock'n'rollovým životom, takže sme sa snažili hrať menej koncertov, aby sme mali čas sústrediť sa na nové veci a album. Napriek tomu sme odohrali niekoľko dobrých a zopár výborných vystúpení. Highlight bol pre nás koncert na výbornom festivale Grape. Na slovenskej scéne nás potešili mladé a pekné kapely s dobrým zvukom a novými albumami - The Swan Bride, Youcoco, The Uniques a Nourish My Fame," zhodnotila posledný rok "nultého" desaťročia speváčka Bet-Maj Sepja.

"Určite nás teší spolupráca s J. B. Kladivom, z ktorej vznikol cover jeho starého Ragtime-áckeho hitu Mariena. Mariena aj Kladivo nás očarili (fandíme si, že aj my ich) a tak sme to s tou spoluprácou zobrali vážne. Kladivo nám nahral klávesy a stiahol pesničku o pár tónov nižšie, aby Mariene sedela moja farba hlasu. Môžete ju počuť v éteri Rádia_FM - zaradiť ju chceme aj na nový album," povedala o novom singli, ktorého história sa začala písať vďaka Radio_Head Awards. Na ich premiérovom udeľovaní vo februári 2009 totiž kapela Noisecut získala poslucháčsku cenu Album roka za nahrávku BLIIIZKO (2008), kým ocenenie v rovnakej kategórii od kritikov si odniesol Ján Boleslav Kladivo za album Rozhľadňa (2008). O rok neskôr na úvod odovzdávania výročných hudobných cien si spoločne zahrali práve pieseň Mariena v electro-popovej úprave.


Noisecut - Mariena

"Inak sme mali celkom tvorivé leto, plus hudobné sústredenia na chate v horách. Popri tvorbe nových vecí sme sa zabávali aj prerábkami našich pesničiek do akustických verzií, robili sme covery atď. Cítime však, že je už naozaj najvyšší čas dokončiť album, pustiť ho von a na koncertoch odpáliť nové veci," priznáva Bet a dodáva: "Takže odpoveď na tretiu otázku je jasná – chceme dokončiť album, vyraziť turné a zahrať nové veci. A potom dáme znova wellness."

Čo priniesol rok 2010 a aké plány do nového roka majú ďalší domáci interpreti, si môžete prečítať TU.

--
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Noisecut