V bratislavskom Majestic Music Clube (MMC) sa 7. apríla predstaví kapela Ulver, ktorá patrí medzi najprogresívnejšie škandinávske formácie. Svoje účinkovanie na hudobnej scéne začali nórski hudobníci v roku 1993 ako blackmetalová kapela, neskôr však radikálne zmenili štýl a po sedemnástich rokoch a siedmich vydaných albumoch patria k najviac nevyspytateľným severským kapelám. Vo svojej novšej tvorbe totiž kombinujú prvky metalu, rocku, noisu, ambientu, jazzu, folku a klasickej i experimentálnej hudby.

Debutový album s názvom Bergtatt - Et eeventyr i 5 capitler vydali v roku 1995. O rok neskôr vyšli ďalšie dve nahrávky - Kveldssanger a Nattens madrigal - Aatte hymne til ulven i manden. Tieto tri albumy sa často spoločne nazývajú Black Metal Trilogie a to aj napriek tomu, že sa hudobne líšia.

Nasledujúce štyri štúdiovky - Themes from William Blake's The Marriage of Heaven and Hell (1998), Perdition City (2000), Blood Inside (2005) a Shadows of the Sun (2007), sa už nesú v znamení avantgardy a v jednotlivých skladbách Nóri kombinujú napríklad rock, trip-hop, severský folk, symfonickú a elektronickú hudbu. Tento rok sa Ulver chystajú vydať svoj ôsmy album s názvom Critical Geography.


Ulver - It Is Not Sound (z albumu Blood Inside, 2005)


Ulver - Lost In Moments (z albumu Perdition City, 2000)


Ulver live

Začiatok koncertu, pri ktorom budú vystúpenie kapely dopĺňať sugestívne projekcie, je naplánovaný na 20:00. vstupenky sú v predpredaji v sieti Ticketportal. Klasický lístok stojí 26 eur a VIP vstupenka sa dá kúpiť za 35 eur.

Agentúru SITA informovala Michaela Mašková z agentúry Openrock.

--
Zdroj: SITA, pm
Foto: Myspace.com/ulver1

Súvisiaci interpreti: Ulver