Kapela Billy Barman prichádza s novučičkým videom k pesničke Cigánska. Táto pieseň sa síce ako singel objavila už skôr, ale kapela ju zaradila na svoj debutový album Noční jazdci, ktorý vyšiel 1. decembra 2010. Hudba.sk prináša exkluzívnu premiéru klipu, ktorý je rovnako kontroverzný ako samotná kapela!

Réžie sa ujal renomovaný režisér videoklipov Branislav Vincze, ktorý je aj autorom námetu. V klipe sa snaží partička zloduchov vymámiť informácie z malého chlapca, ten však svoje tajomstvo odmieta prezradiť. "Ten scenár sa menil asi pol roka, prechádzal rôznymi zmenami. Najprv sme chceli, aby to bolo cigánske, ale potom sa nám to zdalo prvoplánové," hovorí Braňo Vincze. Napokon vzniklo temné mafiánske video, v ktorom sa napätie po celý čas stupňuje a s rýchlymi prestrihmi na zločineckú dychovku vrcholí v závere chytľavej piesne.

Nakrúcalo sa na starej bratislavskej plavárni pomocou špeciálnej kamery, ktorá umožňuje snímať obraz aj pod vodou. Zaujímavosťou je, že Braňo o túto kameru takmer prišiel pri potápaní v Slovinsku. Medzi účinkujúcich v klipe sa dostal aj režisérov synovec, ktorý stvárňuje týraného chlapca. Všetky ostatné postavy si rozdelili členovia kapely Billy Barman. Najvýraznejšiu postavu mafiánskeho bossa hrá bubeník Teo Heriban, ktorý má s herectvom dlhoročné skúsenosti. Zloducha si zahral aj spevák Juraj Podmanický, zatiaľ čo druhý spevák kapely Billy Barman, Jozef Vrábel, si zahral obeť.

Foto z natáčania:


"Záver je prekvapivý, ale nechceli by sme hovoriť, ako to bude. Tá pesnička je o živote, o smrti, o láske a skončí to, tipnite si čím," hovorí Juro Podmanický. Všetko sa dozviete po pozretí samotného videa...


Billy Barman - Cigánska

Billy Barman, ktorí v decembri absolvovali úspešné slovenské turné BB Puding Tour so skupinou Puding Pani Elvisovej, momentálne pripravujú jarné pokračovanie tejto šnúry. Plánujú sa aj koncerty v Českej republike. Kapela tiež finišuje s prípravami na nakrúcanie ďalšieho videoklipu k piesni Orbit, v ktorej hosťuje moderný astronaut Hafner.

Najbližší koncert odohrá Billy Barman už budúcu sobotu 29. januára v bratislavskom Subclube. Lístky na dvojkoncert, na ktorom sa okrem barmanov predstaví aj elektropopová kapela Noisecut, môžete vyhrať v našej súťaži.

Informácie a videoklip pre Hudba.sk poskytol Robo Gregor z Gregor Agency.

Súvisiaci interpreti: Billy Barman