Anglická speváčka Adele sa s novým štúdiovým albumom 21 (2011) dostala podľa očakávaní na čelo britského albumového rebríčka. Nahrávku už v novembri predznamenal prvý singel Rolling in the Deep, v polovici januára vydala ďalší s názvom Set Fire to the Rain.

"Je iná ako môj prvý album. Aj keď sa na novinke zaoberám podobnými vecami, vnímam ich už odlišne. V súčasnosti už veci riešim inak ako kedysi. Som trpezlivejšia, úprimnejšia, viac odpúšťam a som si viac vedomá svojich chýb, návykov a zásad. Je to niečo, čo podľa mňa prichádza s vekom," povedala o nahrávke ešte v jeseni Adele.

Producentom nahrávky je Rick Rubin, ktorý spolupracoval s hviezdami ako Linkin Park, Red Hot Chili Peppers, Metallica či System of a Down. Adele sa v rebríčku presadila aj s debutovým albumom 19 (2008), s ktorým sa dostala na štvrtú priečku.

Minulotýždňová jednotka - album Doo Wops & Hooligans (2011) od amerického speváka Bruna Marsa klesol na druhú priečku. Na trojke je barbadoská speváčka Rihanna s nahrávkou Loud (2010). Zo šestky na piatu priečku postúpil muzikant Cee Lo Green s albumom The Lady Killer (2010). Druhá najúspešnejšia novinka je až na 24. mieste. Nachádza sa tam Diddy so skupinou Dirty Money s nahrávkou Last Train to Paris (2011), ktorá obsahuje aj hit Coming Home.

Singlový rebríček dobyla americká speváčka Kesha so skladbou We R Who We R. Dvadsaťtriročná rodáčka z kalifornského Los Angeles sa na čelo UK Chartu dostala vôbec po prvý raz v kariére, keď doterajším maximom pre ňu bola štvrtá priečka za hit Tik Tok. Aktuálny singel sa nachádza na jej EP nahrávke Cannibal (2010), ktorá v USA vyšla už v novembri, no na britskom trhu doteraz chýba. Skladba We R Who We R tak na Britské ostrovy dorazila až tri mesiace po vydaní v Spojených štátoch amerických. Na 1. februára Kesha pripravila druhý singel z nahrávky Cannibal s názvom Blow.


Kesha - We R Who We R

Bruno Mars klesol so skladbou Grenade v rebríčku z jednotky na druhú priečku. Z dvojky na tretie miesto taktiež klesla Adele so singlom Rolling In The Deep. Rovnako ako v predchádzajúcom vydaní je na štvorke Diddy a Dirty Money so skladbou Coming Home. Prvú päťku uzatvára elektronické duo Chase & Status so singlom Blind Faith. Pre Londýnčanov je to najlepšie umiestnenie v kariére. Do prvej desiatky britského rebríčka sa dostala ešte jedna novinka. Na desiatke štartuje spevák Chris Brown so skladbou Yeah 3X.

Britský rebríček albumov (23. januára 2011 - 29. januára 2011):

1. Adele - 21
2. Bruno Mars - Doo Wops & Hooligans
3. Rihanna - Loud
4. Adele - 19
5. Cee Lo Green - The Lady Killer
6. Ellie Goulding - Lights
7. Imelda May - Mayhem
8. Eliza Doolittle - Eliza Doolittle
9. Alfie Boe - Bring Him Home
10. Plan B - The Defamation Of Strickland Banks

Britský rebríček singlov (23. januára 2011 - 29. januára 2011):

1. Kesha - We R Who We R
2. Bruno Mars - Grenade
3. Adele - Rolling In The Deep
4. Diddy - Coming Home
5. Chase & Status - Blind Faith
6. Jessie J - Do It Like A Dude
7. Wretch 32 - Traktor
8. Britney Spears - Hold It Against Me
9. Rihanna featuring Drake - What’s My Name?
10. Chris Brown - Yeah 3X

Informáciu zverejnila webová stránka Theofficialcharts.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Adele.tv

Súvisiaci interpreti: Adele